Павлин Лазаров и Илиян Личев се събраха в Созопол с колегите си от Академията на МВР | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Павлин Лазаров и Илиян Личев се събраха в Созопол с колегите си от Академията на МВР

Публикувана на: 17.07.2017г. 191 прегледа

17 години след завършване на Академията на МВР колегите Павлин Лазаров и Илиян Личев не пропускат нито една среща на випуска. Първият е началник на полицията в Горна Оряховица, а вторият е шеф на криминална и на спецзвеното за лов на телефонни измамници в Областната дирекция. Последната сбирка на випуска била наскоро в Созопол, където от 90 завършили се повили около 40 души.

Павлин и Илиян са делили една стая при следването си с бившия гл. секретар на МВР Светлозар Лазаров, който е от Горна Оряховица. Днес казват, че са научили много в школата и повечето от мечтите им тогава за реализация в системата са се сбъднали. Илиян Личев, макар и за кратко, бе дори директор на ОД МВР и е много горд от факта, че като шеф е успял да стартира взаимодействието с частните охранителни фирми в областта и да надгради това, което вече е било направено. Така полиция и частни охранители са си полезни взаимно при залавяне на бандити. Освен това чиракуването на занаята и наученото в академията са му дали идеята да има екипност и в работата на криминална и охранителна полиция. „Много уважавам Йордан Дойнов, при когото започнах и който ме научи на практика след това, което ни бяха дали в академията. Оперативната работа и екипът са най-важното за един полицай“, казва Илиян Личев.

Павлин Лазаров си спомня, че в техния випуск са завършили 90 души, по една или друга причина само половината са останали в системата. Той митарства няколко години между управленията в Полски Тръмбеш и Горна Оряховица и дори по едно време бе началник и на двете! За разлика от Илиян Личев, е заклет рибар и не пропуска възможността да се занимава с хобито си винаги когато е свободен и по време на отпуск.

Н. ГЕОРГИЕВА

 

Илиян Личев и Павлин Лазаров на сбирката на випуска в Созопол.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>