Делегация от Община Трявна посети побратимения град Виница, Република Македония

В периода 11–14 юли 2017 г. делегация от Община Трявна посети побратимения град Виница, Република Македония.

Повод за посещението беше покана от кмета на Виница Емил Дончев по случай  Празника на град Виница.

По време на визитата бяха осъществени двустранни срещи с администрацията на община Виница относно проект, свързан с регулацията на коритото на Винишка река, който се осъществява съвместно с гр. Македонска  Каменица. На представянето на проекта присъстваха депутати, кметове на общини и директорът на финансиращия орган. Беше представен различен способ за оформяне на речното корито в продължение на няколко километра.

На 13.07 по повод Празника на града – Павлов ден, бе извършена литургия в храм „Св. Архангел Михаил“. Специален гост бе епископ  Иларион от област Ощип. На празника беше осветен храм „Св. Лука“, изграден със средства дарени от гражданите на гр. Виница.

Делегацията посети и индустриалната зона на гр. Виница, включваща и една от най-големите фабрики за шоколад  „Винчини“.

Делегацията посети и съседния град . Македонска  Каменица – център на минното дело, специализиран добив на олово-цинкова руда. Проведена бе среща с кмета на града – Дарко Михайловски, който представи новоизградените обекти в града – Културен дом, Детска градина, Спортно съоръжение, Градско пазарище и Дневен център за деца в неравностойно положение.

 

„Посещението в община Виница беше изключително полезно за нас. Успяхме да обменим опит по отношение на работата по проекти, администрирането, контролът и изпълнението им. Запознахме се с част от характерните за този регион бизнес инициативи, обсъдихме възможностите в бъдеще да популяризираме на разменни начала различните производства, които се осъществяват на територията на нашите общини, както и възможностите за чуждестранни инвестиции в нашите региони. Продължаваме да поддържаме културния обмен между Трявна и Виница.“, коментира кметът на Община Трявна Дончо Захариев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.