Силно представяне на екипажите на „Мегапорт рейсинг“ на рали „Твърдица – Елена“

Мирослав Ангелов остана на 23 сек. от първото място

 

Оспорвана битка за първото място беляза тазгодишното издание на рали „Твърдица – Елена“, трети кръг от националния шампионат. На старта застанаха 24 автомобила, а до финала успяха да стигнат само 15.

Надпреварата донесе най-доброто класиране до момента на великотърновския екипаж Мирослав Ангелов/Недялко Сивов в кръг от националното рали първенство – второ място. Именно те поддържаха интригата жива до последния етап на състезанието – Предела, като разликите между лидерите в генералното класиране и преследвачите бе много малка и лесно заличима. Битката в неделя между победителите – Тихомир Стратиев с навигатор Добрин Борисов с „Пежо 208“ R2 и екипажа на „Мегапорт рейсинг“ със същия автомобил, започна с 12 секунди преднина за варненеца. Ангелов обаче наложи много силно темпо и спечели първите 2 отсечки за деня – Чумерна и Буйновци, които го изведоха начело в класирането. В следващата обаче Стратиев бе с 3.4 по-бърз и намали изоставането си на 1.9 сек. Тихомир свали още 0.9 сек от преднината на Миро Ангелов в 7-мия пробег и само 2 етапа преди финала разликата между тях бе едва 1 секунда. Решителен се оказа 8-мият пробег Елена – Твърдица с дължина 29 км, който Стратиев взе с аванс от 23.6 сек. Това му донесе и първото място – 23.5 секунди преднина пред Ангелов.

„В първия ден един ляв завой ни изненада, като се завъртяхме. Във втория ден първите два етапа бяха изцяло на мокро, след това при двете минавания през Лазарци дъждът спря и разполагахме с по-добро сцепление. За най-дългия етап от ралито успяхме да съхраним спирачките, но гумите ни прегряха, както се случи при всички екипажи. Искам да благодаря на Недялко Сивов за безупречната работа и подкрепа”, коментира Мирослав Ангелов, който записа две втори места – в генералното класиране и в клас RC4. С класирането си от ралито Мирослав Ангелов и конавигатора му Еди Сивов се утвърдиха на второ място във временното класиране на шампионата с 85.6 т. Лидер е Стратиев със 100.8 т. Трети е Григор Григоров, който финишира трети и на рали „Твърдица – Елена“ и събра 66,4 т. Още три екипажа на „Мегапорт“ записаха призови класирания в своите групи. Антон Титов и Динко Георгиев със „Ситроен DS3“ R3T Макс са 4-ти в общото класиране и първи в клас RC3. Огнян Герджиков и Николай Китанов с „Рено Клио“ са пети от финиширалите 15 екипажа и четвърти в RC4. Емил Денев и Богомил Ненов с „Рено Клио“ RS са трети в клас RC3 и седми в генералното класиране. Това е най-доброто представяне на пилотите на „Мегапорт“ в шампионата, след като и четирите екипажа в влязоха в първата седмица, а три от тях стъпиха на подиума.

 

Снимка:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.