Състезание за бебета се състоя в Ню Йорк

Става дума за състезание, при което всички се смеят, фалстартовете са на почит и са разрешени детските играчки и бибероните. То се организира ежегодно в Ню Йорк и събира около 30 деца край килим с площ 10 кв.м, за да се разбере кое от тях ще пропълзи най-бързо по него, предаде Франс прес.
Има едно-единствено правило – всеки опит за изправяне се наказва с дисквалификация. Това на практика лишава от участие навършилите две годинки деца. Почти всичко останало е разрешено – биберон в устата; дрънкулки и смартфони, размахвани от родители, за да привлекат вниманието на детето си; потупване по дупето, за да се окуражи колебаещ се участник; всякакъв вид стимулиране, включително биберони и лакомства зад финалната линия.
Хронометри не се използват – времето, нужно за преодоляване на 3-метровото разстояние от участниците, които са облекли зелени бодита с различи цифри на гърбовете им, е непредвидимо.
Едно бебе се втурва напред, преди да спре по средата на разстоянието и да впери настойчиво поглед към публиката, докато друго се е разплакало, а трето е поело в обратната посока.
В края на краищата състезанието бе спечелено от 11-месечната Брук от Далас,Тексас, която без предварителни тренировки пресече с наведена глава финалната линия.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.