С 1,6 млн. лв. ще ремонтират сградата за Административния съд

НАЙ-ПОСЛЕ ВИСШИЯТ СЪДЕБЕН СЪВЕТ ОБЯВИ ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА за ремонт на новата сграда за Административен съд във Велико Търново на ул. „Иван Вазов“ N 1. Прогнозната стойност на ремонта е 1 600 000 лева без ДДС, максималният срок за изпълнение е до 360 календарни дни, а най-краткият реален срок – до 180 календарни дни.

Обявлението на обществената поръчка е първата реална стъпка за отстраняване на дългогодишния сграден проблем и подобряване на условията на работа в Административен съд Велико Търново.

Десет години след създаването му и пет години след закупуване на сградата има надежда за разрешаване на основния проблем на съдебната институция – този с помещенията. Липсата на адекватна съдебна палата принуждава магистратите и съдебните служители от едно от петте най-големи административни съдилища в страната вече цяло десетилетие да работят при неподходящи условия. Помещенията, в които са настанени над 40 съдии и съдебни служители, се намират в Старото военно училище и са заобиколени от ровове и буйна растителност, поради което достъпът не само на работещите там, а и на гражданите и страните по делата е труден.

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *