8 четения

Баскетболистките от Поликраище отново са сребърни медалистки от първенството на малките селища

За втора поредна година девойките от Поликраище играха финал на Държавно първенство по баскетбол на малките селища с население до 10 000 жители. Баскетболистките на „Росица” отново се оказаха единствените представителки на село, достигнали до финалите, като отново отстъпиха единствено на отбора от Вълчи дол.

Финалите на Държавното първенство се проведоха в Аспарухово, община Дългопол, с участието на отбори от Вълчи дол, Велики Преслав, Сунгурларе, Дългопол, Полски Тръмбеш, Перущица и Поликраище.

Жребият отреди на баскетболистките от горнооряховското село да започнат в група с Полски Тръмбеш и Перущица. Възпитаничките на треньорката Маринела Агаларева бяха безкомпромисни и в двата мача. Над Перущица се наложиха с 42:13, а над Полски Тръмбеш с 52:19.

Двете победи им отвориха пътя към финала, който се оказа повторение на спора за златото от миналата година. Девойките от Вълчи дол отново грабнаха златните медали с победа 50:29.

Силвия Кушева от Поликраище отново беше над всички и спечели приза за най-полезен състезател на турнира.

„Нашите момичета заслужават да бъдат поздравени като победителки, защото се раздадоха докрай и се бориха до последната секунда. Срещу нас беше по-опитен и най-вече с повече резерви отбор. Ние обаче бяхме равностойни и това си е гордост за единственото село, стигнало до финала.

Благодаря на кмета на общината инж. Добромир Добрев и на председателя на БК „Росица” Румен Тодоранов, че са сред малкото хора, които помагат на спорта. Без тях клубът нямаше да го има“, коментира треньорката Маринела Агаларева.

Сребърните медалистки играха в състав Силвия Кушева, Биляна Иванова, Велислава Лалева, Натали Лалева, Недка Ангелова, Ангелина Ангелова, Трайка Дочева, Алекс Жекова и Теодора Ганчева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!