Способността да се изучават езици се развива още в утробата

Американски учени са стигнали до извода, че способността да се изучават чуждестранни езици се развива още по време на бременността на майката, съобщава сайтът Нюрорипорт.
Специалисти от медицинския център в университета в Канзас и учени лингвисти проведоха сензационно изследване, при което доказаха, че умението да се изучават чужди езици може да се стимулира още преди раждането на детето.
Оказало се, че бебетата, няколко дена преди да видят бял свят, се оказват крайно чувствителни към ритмичните различия между езиците. Предишни изследвания установиха, че при определено звуково въздействие, например при изменението на тембъра или на силата на езика, при последваща смяна на езика се променя и ритъмът на потребление на кърма от младенеца.
Изследвания на плода на възраст 6-9 месеца доказали, че още нероденото дете се оказва извънредно чувствително и към измененията на езиковите особености. Слушането на спокойна музика се отразява по кардинален начин на способността за изучаване на чуждестранни езици.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.