Горещи новиниНовини

Развръзка. Арестуваха Найден Папора в Раданово, докато проси комат хляб от познати

39-годишният беглец избяга от килия на следствието във В. Търново на 9 юли

 

ДВЕ СЕДМИЦИ СЛЕД КАТО ОПАСЕН РЕЦИДИВИСТ ИЗБЯГА МИСТЕРИОЗНО ОТ КИЛИЯ В СЛЕДСТВЕНИЯ АРЕСТ ВЪВ В. ТЪРНОВО, той бе задържан в събота в Раданово. 39-годишният Найден Димитров с прякор Папора се престрашил да потропа на портата на познати в родното си село за комат хляб, но веднага го обградили полицаи от Полски Тръмбеш и го оковали с белезници. Екшънът се разиграл в ранния следобед на съботния ден, а хората от селото сами предали беглеца на полицията, защото били предупредени, че може да се появи при тях. Преди това Папора е живял дни наред сред нивите и се хранел с плодове. След задържането от полицията в Полски Тръмбеш беглецът е предаден на следствените власти и прокуратурата в старата столица.

БИВШИЯТ ЗАТВОРНИК И ОТЯВЛЕН КРАДЕЦ УСПЯ ДА ИЗБЯГА ОТ КИЛИЯТА СИ ПОД НОСА НА ОХРАНАТА НА 9 ЮЛИ Т.Г., СЛЕД КАТО БЕ задържан там на 21 юни. Властите обявиха изчезването му пет дни по-късно, едва на 14 юли. До момента не е ясно как точно слабият мургав бандит е изчезнал – дали се е проврял през решетките, или е излязъл през забравена отворена врата. Следственият арест се намира в сградата на Областната полиция във Велико Търново, но е подопечен на прокуратурата и си има специална охрана.

Найден Папора е и с тлъсто досие. Преди две години той показа виртуозни умения. Рано сутринта отишъл в дома на 85-годишен в Страхилово. Представил се за служител на „Булсатком” и спец по ремонта на телевизори. Успял да убеди стареца, че новият му телевизор е повреден и трябва да се оправи, което щяло да стане много бързо, до час. После изчезнал с плячката, а дядото веднага хукнал към полицията. Докато полицейските служители работели по този сигнал и по описанието търсели измамника, в управлението бил получен друг сигнал от Иванча. Този път ставало въпрос за кражба на две дебитни карти, от които са изтеглени 1200 лв.

НАЙДЕН ПАПОРА ВИДЯЛ В СЕЛОТО ОТВОРЕН ГАРАЖ И ВЪТРЕ ОТКЛЮЧЕНА КОЛА. Престъпникът бръкнал в жабката и взел две карти с пинкодовете. После спокойно дръпнал 1200 лева. Парите били на възрастно семейство, по тези карти получавали пенсиите си и спестявали за черни дни. Много бързо полицията от Полски Тръмбеш успяла да открие и арестува извършителя и на двете престъпления, който се оказал стар познайник с множество прояви и стаж в затвора за зверско убийство преди около 20 години на мъж от Долна Липница заради няколко лева. Тази година той бе посегнал и на бивш полицай в Орловец. От дома му крадецът бе задигнал парфюм, 200 лева, телефони и обеци. Месец преди това Папора бе излязъл от затвора след 5 месеца престой там заради кражба от дома на баба в родното си село Раданово.

Нели СУКОВА

3 thoughts on “Развръзка. Арестуваха Найден Папора в Раданово, докато проси комат хляб от познати

  • Такива защо въобще ги пускат след 2рия затвор. Тъкмо на 5я път ще отрепе още някой.

    Отговор
  • Важното че надхитри надзирателите

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *