Валентин Шишков стана шампион на България по колоориентиране

Шампион на България по колоориентиране стана Валентин Шишков. Състезателят на СКО „Трапезица 1954“ единствен от участниците от областта спечели златен медал от държавното първенство. Великотърновският ориентировач завоюва шампионската титла при младежи до 20 години, които се състезаваха на 17.3 километра с време 1:20.22 ч. На спринт Шишков финишира трети. Съотборникът му Григор Караиванов се класира на пето място в спринта при мъже-21 елит. Владимир Друмев е пети на спринт и шести на дълга дистанция при юноши до 16 г. При 14-годишните момчета Мартин Славов се нареди осми и девети в двете дисциплини.

Състезателите от другия търновски клуб „Браун Тим“ спечелиха 4 сребърни и два бронзови медала. В елитната група при жените Велина Вълова завърши два пъти втора. В същата група Стефания Димитрова е четвърта на дълга дистанция и пета в спринта, Кристиана Гецова е шеста на спринт и единадесета на дълга.

В елита при мъжете Петър Попункьов е трети на дълга дистанция – 23,9 км, и четвърти в спринта – 6,1 км. Общо петима състезатели от клуба влязоха в десетката при мъже-21 елит на дълга дистанция. Председателят на клуба Николай Димитров е шести, Марин Марков, Димитър Дамянов и Иван Димитров заеха местата от осмо до десето. В спринта Дамянов се подреди шести. Теодора Табакова е вицешампион при девойки до 18 години на спринт, като остана само на 19 секунди от върха, а на дълга дистанция завърши шеста. Николай Генов се окичи със сребърен медал на спринт 3.7 км при юноши до 16 г. При най-малките момичета до 12 г. Тони Тончева е трета на спринт, Лора Гугучкова е седма. На дълга дистанция Дария Стаменова се класира осма. При момчетата в тази възраст Диян Савов се нареди шести на дълга дистанция, Иво Дончев е шести на спринт при мъже-35.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.