46 четения

Велико Търново и Свищов включени във визитата на розовия кемпер

ВЕЛИКО ТЪРНОВО И СВИЩОВ СА СРЕД ПЪРВИТЕ ГРАДОВЕ, ВКЛЮЧЕНИ В НАЦИОНАЛНА КАМПАНИЯ СРЕЩУ РАКА НА ГЪРДАТА. Двата града ще бъдат посетени от розовия кемпер на „Една от 8” по време на обиколката му в страната. Тя е част от проекта „Сърдечни приятелки”, който ше се реализира в следващите шест месеца. Кампанията е по идея на телевизионната водеща Нана Гладуиш, която наскоро обяви, че за втори път е диагностицирана с коварното заболяване. След първата й битка с рака Нана основа и фондацията в подкрепа на жените с рак на гърдата.

По време на обиколката си из страната розовият кемпер ще посети 25 града, като идеята е да достигне до повече нуждаещи се жени и техните близки. Целта на проекта е да се даде възможност на повече хора да получат информация за рака на гърдата и неговата превенция, както и да получат психологическа, юридическа и емоционална подкрепа. Ще имат възможност да получат също информация от специалисти за техниките за справяне със стреса, съвети за хранене по време на лечение, за арттерапиите, както и съвети от професионален гримьор. Всичко това е абсолютно безплатно, а подробна информация с графика на посещенията ще бъде поетапно обявявана на сайта на фондацията.

По последни данни броят на заболелите българки от рак на гърдата е над 46 000, а всяка година се регистрират 3800 нови случая.

В. ВАЛЕНТИНОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!