Купувачите избират виното за по-малко от 10 секунди

Любителите на вино отделят по-малко от 10 секунди при избора на напитката. Заслепени от „винен ужас“, купувачите обикновено посягат към първата попаднала им бутилка с познато име, пише в. „Дейли експрес“, позовавайки се на резултатите от британско проучване.
Допитването, осъществено по поръчка на веригата магазини „Асда“, показва, че един на всеки седем потребители взима „почти светкавично“ решение, когато купува вино. Една трета от участниците в анкетата признават, че винаги купуват една и съща напитка заради страха да изпробват нещо ново.
Оказва се също, че 39 процента от любителите на вино на Острова не могат да назоват нито една негова разновидност.
Предвид незнанието и страха от непознатото, за авторите на проучването не е било изненадващо да установят, че списъкът с най-продавани вина във Великобритания е остканал почти непроменен през последните 10 години. Най-популярните и често купувани вина от британците са от червените сортове мерло, каберне совиньон и сира и от белите совиньон блан, пино гри и шардоне.
Въпреки че през последните години поданиците на Нейно Величество са станали по-авантюристични, когато става въпрос за нови хранителни тенденции, по отношение на вината възгледите им са „закостенели“. Голяма част от британците не крият, че богатият асортимент ги смущава и често не знаят откъде да започнат, когато избират ново вино.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.