133 четения

Младоженци от Германия дойдоха на меден месец в… Полски Тръмбеш

Илиана сбъдна приказката за Пепеляшка с любовта на живота си Клеменс Уриш

 

ИЛИАНА ОТ БЛИЗО ДВА МЕСЕЦА Е Г-ЖА УРИШ. Тя и Клеменс от Германия са съпрузи и са в Полски Тръмбеш на меден месец. Отседнали са в местния общински хотел „Есперанто“ и тези дни си заминават за Родесхайм, близо до Майнхайм, където живеят. Момичето от многодетно семейство с 8 братя и сестри е отраснало в Обединение и Полски Тръмбеш. Днес в градчето живеят няколко от братята и сестрите на Илиана, които са семейни. Някои са били осиновени отдавна. Бащата Пенко е починал, а майката Стефка Тодорова е на 48 г. Децата й като малки търсеха прехрана в контейнерите за смет в Полски Тръмбеш, а общинското жилище, в което бяха настанени, се подпали.

СРЕД УСПЕЛИТЕ И ЩАСТЛИВИ ДЕЦА НА СТЕФКА И ПЕНКО Е точно днешната г-жа Илиана Уриш. Нейният живот е доказателство, че приказката за Пепеляшка понякога става реалност.

„Сега се чувствам много щастлива и много глезена, защото намерих любовта на живота си. Клеменс е с 18 г. по-голям от мен, но аз съм първата му съпруга. Още нямаме деца, но и това ще стане. Той работи с деца и това много му харесва. На 11 юни сключихме брак в Германия, а предложението ми направи през ноември миналата година. Сега си дойдохме тук, бяхме във Велико Търново и за нас това е нашият меден месец“, споделя Илиана.

НЕЙНАТА СЪДБА Е БИЛА КАТО НА ПОВЕЧЕТО БЪЛГАРЧЕТА ОТ МНОГОДЕТНИ СЕМЕЙСТВА, но не е била предлагана за осиновяване. Завършва СУПЗ в Горна Оряховица и казва, че от 1998 г. е била по домове и интернати. В Горна Оряховица обаче се научава да готви, да плете и придобива компютърни умения. После си намира работа във В. Търново. Преди 6 г. с приятелка заминава за Испания на гурбет, после се връща и след това отива в Германия. Работи в ресторанти и става барманка.

 

КЛИЕНТ ЗАЛЮБВА МОМИЧЕТО ЗАД БАРА

 

ИЛИАНА ЗАБЕЛЯЗВА,ЧЕ ЕДИН ХУБАВ МЪЖ започва да идва доста често в заведението, където тя работи. Усмихва се и я заговаря. Така се запознава с Клеменс през 2014 г. и двамата започват връзка. После заживяват заедно и година и половина след това той й предлага брак. „Сближи ни и сходната ни съдба, защото той на 23 г. е останал без майка и много е патил като мен. Сега работя вече не като барманка, а в един дом за стари хора и се чувствам полезна“, казва още Илиана Уриш. Младата жена подчертава, че винаги, когато може, ще си идва в родния край.

Нели СУКОВА

Сн. личен архив

7 коментара за “Младоженци от Германия дойдоха на меден месец в… Полски Тръмбеш

 • 26.07.2017 в 14:29
  Permalink

  Госпожа Уриш!! Българките, за разлика от чужденките, бързат да си смеят фамилиите. Просто не се считат повече че са българки. Такова нещо няма в чужбина. Моята снаха е белгийка, на фамилията не е сменила.

  Отговор
  • 27.07.2017 в 10:13
   Permalink

   Така е решила,така е направила! Какво грешно има в този избор ?

   Отговор
 • 26.07.2017 в 14:53
  Permalink

  Често на младото семейство. Дълги години на ЩАСТИЕ , разбирателство и любов. Хареса ми това ,което казва , че е щастлива , че е полезна за нещо. В Българите първото нещо което ги интересува колко ще им е заплатата , а не как ще се представят и ще бъдат оценени. Дано и при нас работят с тази стръв да са полезни на обществото и на себе си да са доволни, а успеха идва после. Със сигурност ще бъдат забелязани.

  Отговор
 • 27.07.2017 в 6:02
  Permalink

  Да живее германският народ !!! Да живее Германияя.. !

  Отговор
 • 27.07.2017 в 8:57
  Permalink

  И снимката по-горе „Двамата младоженци в Полски Тръмбеш“ как точно разбрахте от Борбътъ, че е снимано в Тръмбеш, тъй като хич не ми е познат бекграунда? Пак сте сложили да има нещо там…

  Отговор
  • 27.07.2017 в 9:31
   Permalink

   Ами това е площадът на Полски Тръмбеш и това,че вие не го познавате, не е основание за тъпата ви злоба !

   Отговор
   • 27.07.2017 в 10:21
    Permalink

    Айде бе, вярно ли? И къде по-точно е това място, че пак казвам не ми е познато ама въобще?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!