5 четения

Пет пълни шестици на изпита по биология в медицинския филиал

ПЕТ ПЪЛНИ ШЕСТИЦИ ИМА ТАЗИ ГОДИНА НА ИЗПИТА ПО БИОЛОГИЯ, КОЙТО СЕ ПРОВЕЖДА ВЪВ ВЕЛИКОТЪРНОВСКИЯ ФИЛИАЛ НА МЕДИЦИНСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ ВАРНА. Още четирима кандидат-студенти са успели да се справят с въпросите отлично и имат резултат над 5,50, съобщи зам.-директорът Даниела Тасева. Слабата оценка е само една.

Близо 80 са кандидатите за местата в двете специалности на великотърновския филиал – медицинска сестра и акушерка. 27 от тях са държали изпита във филиала в старата столица, останалите – в университета във Варна.

20 медицински сестри и 20 акушерки са класирани още на първия етап и могат да се запишат от утре следобед. Тези, които не са удовлетворени от специалността, в която са приети, могат да подадат заявление, че ще участват във второто класиране.

23,24 е най-високият бал при медицинските сестри при максимален бал 24. Последната класирана кандидат-студентка е с бал 19,36. Сред бъдещите медицински сестри има две момчета, които изрично са посочили, че искат да учат точно в тази специалност. При акушерките най-високият бал е 22, най-ниският на първо класиране – 13,87.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *