martineli

martineli

Туроператорка без фирма провали почивката на млада двойка в Сицилия

11 търновци си платили и отиват в Гърция, там никой не знае и не ги чака

 

КАМЕРИЕРЪТ НА КРУИЗЕН КОРАБ И БИВШ ПОЛИЦАЙ ЖИВОМИР ЖЕКОВ И ГОДЕНИЦАТА МУ МАРИЕТА КАРАМАРИНОВА, която е учителка в основното училище „Патриарх Евтимий“, е трябвало да прекарат една незабравима седмица в Сицилия от 22 до 29 юли. Вместо това младата двойка дойде вчера в редакцията да разкаже историята си, за да няма повече измамени като тях и най-сетне да се намеси прокуратурата в старата столица. Мариета познавала Ваня Иванова от доста време и е потърсила нейните услуги за оферта за пътуване. 41-годишната туроператорка работи в офис на главната улица „Васил Левски“ във В. Търново и сега предлага екскурзии от името на фирмата „Сезони България“ ЕООД. Това дружество обаче е на 70-годишната Павлинка, която има на свое име още една фирма за туристически услуги, създадена през март 2017 г., която се казва „Amore grande“.. А Ваня, която се представя за туроператор, сега дори няма фирма, тъй като в края на 2015 г. прехвърля предишното си дружество „Сигма Холидей“ на друго лице.

 

РАЗИГРАВАНЕ НА СЮЖЕТ ПО КРИМИНАЛЕН СЦЕНАРИЙ

 

JIVOMIR (2)„На 12 юли подписах договор за пътуването, което всъщност бе доста изгодно, доста привлекателно и примамливо. Дадохме на Ваня 1840 лв. за двамата. Доверих й се, защото освен че се познаваме, наскоро бе организирала детски лагер на Боровец и всичко бе перфектно. Всичко изглеждаше добре до събота на обяд, когато тя се обади и каза, че чартърният полет от София за Катания бил изместен напред, а ние още не бяхме тръгнали от В. Търново“, разказва учителката.

Според договора самолетът трябвало да излети от София в събота в 19,45 часа. Мариета и Живомир били наели кола, с която да тръгнат по обяд и да бъдат малко по-рано в столицата. Изненадващо в 12,30 часа Ваня позвънила много притеснена и казала, че полетът бил за около 14 часа. Тя нямала вина, защото в последния момент й се били обадили от другата фирма за промяната. Започнала да сипе много извинения и обяснения. Годениците били в шок и не знаели как да реагират. Пътуването им вече било провалено, защото нямало как да стигнат до София за около час и половина. Попитали Ваня защо не им казала предния ден или поне рано в събота за промяната. „Тогава тя започна да обяснява, че в петък имало профилактика на тока в офиса, а аз проверих, че такава въобще не е имало! В същото време жената си има компютър и у тях и ако беше изрядна, щеше да ни се обади в нормално за реакция от наша страна време. Категоричен съм, че ще я съдим за пропуснати ползи и измамни действия“, заяви Живомир Жеков. Той проверил, че на летището в София действително е имало чартърен полет за Италия в събота по обяд, но тази информация е публична и нямало данни полетът да е бил за по-късен час. Той попитал многократно Ваня кои са партньорите й, коя е фирмата, която щяла да ги вози, колко души са в групата и т.н., но не получил нито един адекватен и ясен отговор.

СЛЕД ТОВА ЗАПОЧНАЛИ ТЕЛЕФОННИТЕ РАЗГОВОРИ ЗА ВРЪЩАНЕ НА ПАРИТЕ, КОИТО двамата й превели. Накрая се разбрали да бъдат в офиса на ул. „Васил Левски„ 6 в понеделник в 18 часа.Там обаче имало бележка от Ваня, че ще се върне след малко. Намерена на мобилния, тя казала, че била в Горна Оряховица и след безапелационен ултиматум от Мариета и Живомир, че я чакат да дойде с парите, най-сетне се появила. „…Върна ни дребни пари, събрани може би от други нейни клиенти, които се надяват да отидат на екскурзия. Уредихме си сметките, но това няма как да ни върне мечтата за почивка, защото аз тези дни заминавам на плаване“, е категоричен Живомир Жеков. НАМЕРИХМЕ ВАНЯ ИВАНОВА ЗА КОМЕНТАР, НО ТЯ ЗАПОЧНА ДА говори колко проблеми има и как не е искала да причини главоболия на тези хора. Не пожела да отговори на въпроса как извършва туроператорски услуги и предлага екскурзии, след като няма фирма? Как се представя от името на „Сезони България“ със собственик и материално отговорно лице Павлинка Гочева Ангелова, какви са отношенията между Ваня и тази възрастна дама, която и в двете си дружества няма посочен телефон за връзка, но адресът на фирмите е на ул. „Васил Левски“ 27. Освен това г-жа Иванова се опита вчера чрез трети лица да въздейства на авторката, за да нямало публичност на историята на младата двойка.

ПАК ТЕЗИ ДНИ ДРУГИ 11 ТЪРНОВЦИ ЕДВА СЕ ПРИБРАЛИ, СЛЕД КАТО ТРЪГНАЛИ НА екскурзия в Гърция, уредена от Ваня Иванова. В хотела там обаче дори не били чували за фирмата „Сезони България“ и нямало нито превод на пари, нито резервации. Хората се видели в чудо и се наложило да събират джобните си пари, за да се настанят все пак в хотел – нали са отишли на почивка в Гърция. Този път с тях била обаче самата Иванова, която успяла да се измъкне и да се прибере сама до В. Търново. Другите извикали гръцката полиция, която тръгнала по дирите на организаторката заради неуредени сметки, защото групата нямала достатъчно пари да покрие разходите си и посочила договорите с търновката! На една от туристките била прибрана личната карта и върната, след като дошла полицията.

ПАТИЛАТА НА МАРИЕТА, ЖИВОМИР И ЕДИНАЙСЕТИМАТА ТЪРНОВЦИ не са първите, свързани с некоректност от страна на Ваня Иванова. Преди две години в. „Борба“ публикува няколко статии на хора и фирми, които са успели да я осъдят за провалени екскурзии. Всички истории обаче бяха свързани със „Сигма Холидей“, дружеството което тя е прехвърлила.

СОФИЙСКАТА ФИРМА „ФИЛИПТУР 1” ООД Е ОСЪДИЛА ТЪРНОВСКАТА ТУРИСТИЧЕСКА КОМПАНИЯ „СИГМА ХОЛИДЕЙ” за провалени екскурзии в чужбина. Решението на съда е влязло в сила и управителката на търновската компания Ваня Иванова ще трябва да плати на Петър Филипов над 1500 лева без лихви.

„СИГМА ХОЛИДЕЙ” БЕ ОСЪДЕНА И В НАЧАЛОТО НА ЯНУАРИ 2015 Г. ДА ПЛАТИ 1433 ЛВ. за провалена едноседмична почивка в Испания на семейство. В ДРУГ СЛУЧАЙ ДЪЩЕРЯ ПЛАТИЛА 2154 ЛЕВА ЗА ЕКСКУРЗИЯ НА РОДИТЕЛИТЕ СИ ДО БАРСЕЛОНА. Това трябвало да бъде сюрприз по случай 70-годишнината на Йорданка Станчева от Горна Оряховица и на малко по-възрастния й съпруг Васил. За изненадата Дора Станкова, която живее и работи в София, се доверила на търновската туристическа компания „Сигма Холидей”, но екскурзия нямало. Тази история е от 2014 г. Още тогава Дора Станкова си подаде жалба в прокуратурата, която явно обаче не е разследвана или е била прекратена.

Независимо от множеството сигнали и статии, свързани с нелоялност от страна на Ваня Иванова, до момента тя не е осъждана за престъпление от общ характер и срещу нея не са били образувани досъдебни производства за измамни действия, казаха от Районна прокуратура във В. Търново вчера. Дано след историята на Мариета и Живомир държавното обвинение се самосезира и разпореди проверка на туроператорката, която предлага екскурзии, които доста често се провалят, а тя дори няма фирма.

Нели СУКОВА

loading...

18 коментара за “Туроператорка без фирма провали почивката на млада двойка в Сицилия

 • 26.07.2017 в 10:28
  Permalink

  За какво могат да я съдят?
  По кой Закон – всеки може да ти вземе билет според мен като на приятел?!

  Отговор
  • 26.07.2017 в 11:00
   Permalink

   Че тогава защо всеки не е туроопертор, не стои в офис и не предлага екскурзии от името на фирма ? това май си е жива измама и на тази май не и е сефте …

   Отговор
   • 26.07.2017 в 11:12
    Permalink

    Как си има офис в центъра на В.търново, работи си, урежда си екскурзии и никой не я спира ? Бай Вълчо пък къде видя,че туроператорката е взела билет и то като на приятели ? Хората казват,че имат договор с фирма “Сезони България ” ! Каква приятелка ,какви два лева ,байчо.Добре,че не са отишли в Сицилия ,където никой не е чувал за тях,като тези другите в Гърция .Я, прокуратурата да се размърда малко,че съвсем е в летаргия …

 • 26.07.2017 в 12:45
  Permalink

  И пак Ваня, значи всяка година я пишат за нещо…. то не бяха зарязани абитюренти по морето, то не бяха пак екскурзии в чужбина… и има пак шарани за тая. Всеки случай е завършена актриса тая Ваня…. толкова е убедителна в глупостите си, че чак си мислиш, че може и да е вярно.

  Отговор
  • 28.07.2017 в 15:32
   Permalink

   Ако не искате да бъдете измамени, не организирайте почивките и екскурзиите си чрез фирми.! Отдавна сами си правим резервациите в интернет за хотели и дестинации. Всеки средно интелигентен човек може да уреди почивката си без посредници.А Ваня всички я знаем, сърбали сме и попарата.Доста хора е измамила.Чудя се на безочието и и как ляга да спи вечер!

   Отговор
 • 26.07.2017 в 14:03
  Permalink

  До двойката: дано да идете там, но този път директно с Бохемия, а не през пишман брокери. Стефан е страшен гид в Сицилия.

  Отговор
  • 26.07.2017 в 20:48
   Permalink

   Грешиш за възраста но питай подлогата си преди да изказваш мнение! Ако си подлога на Ваня Иванова е друг въпрос късмет с нейните екскурзий.

   Отговор
  • 27.07.2017 в 9:40
   Permalink

   Че те може да са и по на 60 години и пак да са “млада двойка”,защото сега са се сгодили.Що за просташки коментар ?

   Отговор
 • 26.07.2017 в 15:41
  Permalink

  Ние също бяхме измамени от “Вал Турс”-В.Търново по повод почивка в Португалия на стойност 5000лв.Въпросната фирма се оказа посредник между нас и “Бохемия”-София.Имахме резервация направена ,но пари не бяха преведени на софийската фирма и ако не бяхме получили обаждане от тях щяхме да си живеем с мисълта,че всичко е наред.След две седмици на издирване,звънене,обещания и т.н. се разбра,че нито пари ще видим ,нито Португалия.Благодарение на коректността и точността на ф-ма “Бохемия”все пак в последния момент заминахме.

  Отговор
 • 26.07.2017 в 15:44
  Permalink

  Очакваме почивката си в Испания,но вече резервацията си я направихме директно с туристическа фирма “Бохемия”.

  Отговор
 • 26.07.2017 в 21:28
  Permalink

  Има и коректни фирми във Велико Търново. Работата на турагента не е за подценяване, турагента предлага на много туроператори пакетите и има база за сравнение! Просто изберете доказан турагент 🙂

  Отговор
 • 27.07.2017 в 9:48
  Permalink

  Бай Живо, добре че са вестниците да те видя. Изобщо не си се променил – все така младеем. Ползотворен живот и успех – след лошо идва хубаво, понякога и от лошото има смисъл…

  Отговор
 • 17.10.2017 в 19:29
  Permalink

  Миналата година същата госпожа се опита да ни измами с круиз. През Март 2016г платих круиз за двама, малко по- късно през Май отидох в офиса и я попитах да провери дали има все още билети за същия круиз. Тя каза да. Платих още два билета с идеята да организирам приятна семейна почивка през Ноември. Лятото мина, никакви новини нямаше от нея. Септемри след като се прибрах от чужбина минах през офиса, за да питам какво се случва с почивката, билети и други подробности.
  Целия Септември си играехме на “лъжливото овчарче”. Отлагаше от Петък на Петък, чакала да и пратят документи и прочие. Докато се стигна до момента, когато стана ясно, че нямаме никаква резервация и ни се предлагаха круизи за други дати или да ни върнела парите. Не искахме почивката да се проваля, затова решихме да изчакаме 2 седмици и да отидем на същия круиз. Ваня трябваше да резервира и плати две каюти с балкон на по-висока цена. В началото плати първоначално 30% капаро. В същото време започнах да си кореспондирам директно с Софийската агенция, която е посредник между нас и MSC.
  Кулминацията беше в деня, в който Ваня трябваше да плати останалите плати за круиза. Обадих и се и я питах дали ще плати. Тя ми отговори, че чака някакъв превод. Отидох веднага в офиса и си поговорих доста сериозно с нея на висок тон. Разбрах, че няма пари и не може да плати втория криуз. Затова тя прие да вземе назаем пари от мен 5000лв, пред нотариус, и да преведе сумата на Агенцията в София. Това беше най-неприятното и стресиращо време преси почивка. Тази жена няма никакви скруполи и е толкова обиграна лъжкиня.
  В крайна сметка след около 2 месеца ми върна парите.
  Ако искате хубава почивка без никакви проблеми ме ходете при Ваня Иванова.

  Отговор
 • 05.04.2018 в 20:18
  Permalink

  Този неграмотен пекинез на име “vachi” поне в нет пространството , който пише лично местоимение Вместо Аз със Ас продължава да мами най нагло и по Велик Ден .В кратки срокове това ще преключи.Обещавам на Всички.Нагла крадла е тази всичко е лъжа при нея.Не поръчвайте и не търсете услугите на тази крадла.Пазете се !!!
  Пратете и единствено буквари или учебници за 3 клас граматика.
  Аз го пише пак казвам Ас 😉
  А всички ние пари и превеждаме на скапаната и лъжлива схема.Боклук измет…

  Отговор
 • 28.08.2019 в 13:47
  Permalink

  Простотиите на тази жена продължават и до днес. Градската легенда твърди ,че преди месец и половина приблизително е задържана с цигари на влизане от Турция. Принудила е една от жените да каже,че са нейни и съответно да се сдобие с всички глоби и наказания за това,натискала/принуждавала/ жена от Килифарево да се заложи къщата и да и даде парите,задържала е паспортите на няколко жени,като на едната го е върнала след няколко дни,а на другата още не е… Следим кариерата и с интерес,всеки път достига нови висоти …

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *