6 четения

Щафетите на „Браун Тим“ триумфираха при мъжете и жените на шампионата по колоориентиране

93 щафети участваха в държавното първенство по колоориентиране в местността Узана. В Габровския балкан най-сериозна бе конкуренцията при мъжете, където победителят бе излъчен след последният трети пост. „Браун Тим“ изоставаше с повече от 5 минути от тима на „Бегун“ (Варна) след първите два поста, на които за търновци участваха Петър Попункьов и Марин Марков. На трети пост обаче Димитър Дамянов заличи преднината на варненци и донесе шампионската титла и златните медали за „Браун Тим“. Дамянов даде най-добро време, като изпревари със 7,17 минути Калин Карачоров от „Бегун“. Щафетата на другия клуб от старата столица – „Трапезица 1954“, в състав Георги Карталов, Григор Караиванов и Валентин Шишков завърши на пето място. Караиванов бе най-бърз от всички участници на втори пост.

По идентичен начин се разви надпреварата и в елитната група при жените. След първите два поста „Браун Тим“, представен в тях от Стефания Димитрова и Кристиана Гецова, изоставаше с повече от 3 минути от щафетата на „Узана“. Велина Вълова завърши на трети пост с аванс от над 5 минути пред Силвия Шандуркова от „Узана“, с което донесе шампионската титла на тима си. Еленчанката Наталия Димитрова, която участва за „Академик“ (Варна), се окичи с бронзов медал.

При най-малките момичета до 12 години Дария Стаменова, Дарина Хараламбус и Тони Тончева от „Браун Тим“ са вицешампионки, съотборничките им Лора Гугучкова, Василена Гецова и Карина Ибрямова са на пето място. „Браун Тим“ в състав Николай Генов, Гергана Терзиева и Мартин Гугучков взеха бронзови медали при юношите до 16 г. Щафетите на СКО „Трапезица 1954“ завоюваха сребро и бронз. Никола Михайлов, Мартин Славов и Владимир Друмев са вицешампион при юноши до 16 г. При 14-годишните момчета Кремена Савакова, Антон Гушев и Неда Димоларева се пребориха за бронзовите отличия. Великотърновската щафета бе единствената сред призьорите в тази група с две момичета в тима.

 

 

Писта „Велико Търново 2017“ остава в старата столица

 

Писта „Велико Търново 2017“ ще се проведе в старата столица, а не в пловдивското село Калояново, съобщи организаторът на надпреварата Димитър Стефанов. Само преди десетина дни той обяви, че четвъртият кръг от шампионата на страната на затворен маршрут ще е на писта „Дракон“ по финансови причини. След разговор с кмета Даниел Панов обаче десетото юбилейно издание на състезанието се връща на домашното си трасе в района на Западния пътен възел.

Срещата с градоначалника е била в края на миналата седмица. На нея кметът е реагирал остро на факта, че състезанието може да бъде преместено край Пловдив.

Даниел Панов е поел ангажимент да съдейства в организационен и финансов аспект, за да се съхрани състезанието под Царевец.

Така на 16 и 17 септември във Велико Търново отново ще замирише на бензин.

Засега не се очакват каквито и да е промени по отношение на трасето, но със сигурност ще има промяна в мястото на щаба на състезанието, който в юбилейното издание няма да е в познатата сграда до старта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!