martineli

martineli

Галина и Андрей тръгват на приключение из Европа с ретро кола

Младата двойка от В. Търново ще измине 10 000 км през 8 държави за един месец

 

ГАЛИНА Е НА 25 Г., А АНДРЕЙ Е НА 30 Г. ЖИВЕЯТ В СТАРАТА ЧАСТ НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО на малката уличка „Шипка“, която напълно отговаря на името си. Къщата е на момчето, от дядо му, а двамата млади са заедно от 8 години. Тогава той бил шофьор на автобус и пътувал до Стражица. Галина, която е от Горски Сеновец, била ученичка. Андрей доста време заглеждал момичето и накрая се престрашил да я заговори. После двамата се влюбили и заживели заедно. Тя е със специалност „Дизайнер на облекло“, но почти не е работила.

АНДРЕЙ ОТ НЯКОЛКО ГОДИНИ Е ШОФЬОР НА ТИР И ПЪТУВА ИЗ ЕВРОПА. Курсовете са по три месеца, до Дания и Германия. Изкарва добри пари, а Галина пътува с него. Двамата спят в камиона, което е обичайна практика. Той мечтае за собствен автосервиз, а тя вече е написала първата си книга, която още не е издадена. Андрей разбира не само от автомобили, но явно и от други неща, които му идват отръки, защото сам си е направил камина в къщата. Младите влюбени са успели с подръчни средства и малко пари да си създават уют вкъщи, а за талисман си имат две красиви котки.

ИДЕЯТА ДА ТРЪГНАТ ИЗ ЕВРОПА СЪС СТАРА КОЛА ИМ ХРУМНАЛА В НАЧАЛОТО НА ТАЗИ ГОДИНА. Накрая си купили за 2500 лева „Мерцедес 123“ от 1979 година, но в движение и напълно изправен. Пътешествието им ще премине през 8 държави, над 30 града и туристически обекти. Румъния, Унгария, Чехия, Германия, Франция, Испания, Италия, Гърция и обратно у нас. Галина е пресметнала, че километрите са около 10 000. Двамата са се снабдили с камера и дрон под наем и ще правят филм за пътешествието си.

„Това ще ни бъде за пръв път, ще спим в колата, имаме всичко необходимо и се надяваме да имаме щастливо приключение, което после ще пуснем в Ютуб“, казаха още вчера Галина и Андрей, които сами потърсиха в. „Борба“. Усмихнатите търсачи на силни усещания поемат на дългото пътешествие днес или утре и вече са си направили снимки с колата и на паметника „Асеневци“. Искрено се надяват да им се случват само хубави неща, още повече че в дестинацията влиза и Париж – градът на любовта.

Нели СУКОВА

Сн. авторката

loading...

Един коментар за “Галина и Андрей тръгват на приключение из Европа с ретро кола

  • 02.08.2017 в 13:23
    Permalink

    Ретро кола 79 г.? Може и Лада, Жигули, Трабант.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *