38 четения

Месечен хороскоп. Прогноза за месец август, 2017 година

Прекъснете смело ненужните връзки и отворете сърцата си за нещо ново

 

Лунна диета през август: В дните от 1 до 7 и от 22 до 31 август Луната е нарастваща. Нормално е да чувствате увеличен глад и подутост в стомаха. Избягвайте да преяждате и пийте течности. Хранете се с повече плодове и зеленчуци в пресен вид. В дните от 8 до 21 август Луната е намаляваща. Увеличете приема на вода и заложете на по-честите хранения в по-малки количества. Подходящи дни за стартиране на дългосрочен хранителен режим или диета са 11, 12, 13, 20 август. Подходящите дни за лунна диета този месец са 7 август – фаза пълнолуние, 15 август – фаза последна четвърт, 21 август – фаза новолуние, 29 август – фаза първа четвърт.

Грижа за косата: Благоприятни за подстригване на косите са датите 13, 14, 15, 20 август (за да расте косата ви по-бавно) и 4, 5, 6, 22, 23, 24, 25 август (растежът се ускорява). Неблагоприятни дни за посещение при фризьора са 9, 10, 18, 19, 26, 27, 28 август.

Важни звездни аспекти през месеца: Август може да се окаже една идея по-спокоен от юли, въпреки че през по-голямата част от времето Венера се движи в Рак и активира напрегнати аспекти с Юпитер, Уран и Плутон в знаците от така наречения Кардинален кръст. Проблемите през този месец ще са главно в сферата на личните взаимоотношения, емоционалните връзки и сферата на общуването. Там се заражда огромно напрежение, назряло още през втората половина на юли. Склонни сме да възприемаме всяка дума прекалено лично, без да мислим рационално. Повече от сигурно е, че бягаме от традиционното сиво ежедневие, отдавайки се на авантюри и любовни игри, които за момента задоволяват нагона ни, но в дългосрочен аспект могат да окажат разрушително влияние върху взаимоотношенията ни с постоянните партньори. Не бива да си го причиняваме и е по-добре, ако го избегнем. Юпитер и Плутон в началото на месеца са в напрегнат аспект. Желанието ни е по всякакъв начин да наложим волята си над хората около себе си. Да просперираме в бизнеса чрез удряне на здрав юмрук върху бюрото, без да разбираме нуждите и потребностите на останалите. Загубите на доверие, които ще претърпим, са най-голямата заплаха от подобно поведение. Втората работна седмица стартира с пълнолуние и частично лунно затъмнение във Водолей. В България то ще бъде видимо след изгрева на Луната на 7 август в 20.29 часа и при ясно време можете да го наблюдавате с просто око. Самото затъмнение отключва добри възможности да затворим пътища към миналото и да погледнем по-сериозно на бъдещето си. Лесно можем да се приобщим към нови среди на живот и да потърсим интересни приятели. Процесът по търсене и намиране на нови познанства ще бъде завършен до 21 август, когато настъпва новолуние и слънчево затъмнение в Лъв. То няма да е видимо от българските ширини, но ще окаже влияние върху психиката ни, освобождавайки я от натрапчиви мисли. Ще осъзнаем, колко много нови запознанства сме осъществили и на колко хора вече можем да разчитаме. Не забравяйте, че през август стартира ретроградната фаза на Меркурий – от 13 до 31 август. Това е период, неблагоприятен за закупуване на нови вещи, осъществяване на сделки и подписване на договори. Избягвайте преговорните взаимоотношения. Понеже Меркурий е ретрограден в Дева, ще ни помогне да изчистим из основи старите натрупани и забравени неща в задния двор на нашето битие. Чистете смело, прекъсвайте ненужни връзки и отворете сърцата си за нещо ново, което да се случи през септември.

 

ОВЕН

Затваряте врата

 

През по-голямата част от месеца сте устремени към завършване на определени неща в живота си. Сега е време да направите сериозна чистка и без угризения да теглите чертата на множество запознанства, които вече не играят благоприятна роля в живота ви. Движението на Венера в Рак ще ви направи особено ревниви спрямо близките си, спрямо своето семейство до степен, че в един момент няма да им давате правото да дишат без ваша намеса. Ще трупате излишно напрежение, което често ще изпушва под формата на семейни скандали. Владейте се. Ретроградното движение на Меркурий през втората половина от месеца ви дава възможност да се преборите с един свой порок. С черта от характера ви, която не понасяте. Направете го. Време е за промяна, време е да затворите една врата, която все ви връща назад.

 

ТЕЛЕЦ

Избягвайте авантюрите

 

През по-голямата част от месеца вие се стремите към любов и хармония във взаимоотношенията, но често няма да я намирате във вида, в който очаквате. Ревниви сте спрямо всички хора около себе си, когато те не ви обграждат с нужното внимание, което изисквате от тях. Избягвайте авантюристичните срещи от любовен характер, които в крайна сметка ще завършат с разочарование във вашия двор. Нуждаете се от уединение, за да премислите доста неща в живота си. Вземете си отпуск и си починете вкъщи, а едва след като сте готови за шум, идете на море. Ретроградното движение на Меркурий ще преобърне из основи представите ви за приятелства и познанства. Оказва се, че не на всички можете да имате доверие и точно сега ще видите кои си заслужава да бъдат до вас в добро и в лошо.

 

БЛИЗНАЦИ

Парични загуби

 

Очаква ви емоционално натоварен месец. Не само в службата, а и в личния живот вие сте доста заядливи и си търсите белята без причина. Желаете на всяка цена да ви се случат промени, за които въобще не сте си мръднали пръста. А и все още не сте готови да понесете. Постъпвате доста авантюристично в сферата на любовта, като осъществявате различни запознанства и сте особено непоследователни във връзките. Месецът може да ви остави разорени във финансов план, защото сте склонни да пилеете много пари, за да постигнете лично удовлетворение. Идеята за вечен купон е залегнала в август, но при вас тя ще донесе и доста драми впоследствие. Правете си сметка. Ретроградното движение на Меркурий, вашият управител, изисква да сте малко по-отговорни в домашния живот и да не занемарявате взаимоотношенията си там.

 

РАК

Откъсване

За вас, както и за всички знаци от Кардиналния кръст, това е доста натоварен месец. Чувствате се психически изтощени, дори и да ви предстои почивка или да сте в отпуск. Във въздуха витае напрежение и вие го усещате главно в сферата на общуването. Трудно говорите с близките си, с половинката, с приятелите. Сякаш има нещо неизречено, което буди поводи за разправии. Овладейте нервите. Не харчете много пари и бъдете по-пестеливи, особено ако сте на почивка. Рискувате бързо да стопите спестяванията си само и само да угодите на близките, които искат различни екстри по време на лятната ваканция. Ретроградното движение на Меркурий ще ви помогне да осъществите едно пътуване до място, което ще ви облагороди. Замислете си къде да бъде то, защото трябва да се случи през втората половина от месеца. Ще се заредите с енергия, а и ще пречупите малко или много насъбралото се напрежение. Откъснете се от ежедневието.

 

ЛЪВ

Ново начало

 

Това е месец на сериозни трансформации за вас и вие би следвало да гледате доста оптимистично на всичко онова, което ви се случва. За добро е, дори и на моменти да ви се струва, че съдбата не ви закриля. И пълнолунието, и новолунието през този месец се случват в знака ви. Впръскват искрица надежда. Време е да залостите една врата към миналото и да погледнете право в бъдещето. Преосмислете връзките и контактите си с приятели, близки, роднини, познати. Направете резки промени в служебния и личния си живот, без да се притеснявате дали грешите. Имате нужда да съборите старите стереотипи и да стъпите на нова, свежа почва под краката си. Всичко това ще се случи през август – месеца, в който повечето от вас празнуват своя рожден ден – един прекрасен повод за ново начало.

 

ДЕВА

Спокойна почивка

 

Очаква ви забележителен месец. Време е да поспрете за миг с работата и да обърнете малко повече внимание на своите собствени потребности. На личния си живот, на личните си възприятия за живота, който водите. Отдъхнете на спокойно място и не се натоварвайте с излишни срещи. Ще имате нужда да преосмислите нещата и да съзрете път, по който да продължите напред. Меркурий, вашият управител, през втората половина от месеца е в своето ретроградно движение. Използвайте фазата му, случваща се именно във вашия знак, за да изхвърлите на боклука стари спомени, пазени с години. Да затворите завинаги една врата и да погледнете напред през прозореца на новото. Месецът е пълен с любовни афери и интриги. Пазете се, вие не обичате да се въвличате в подобни авантюри.

 

ВЕЗНИ

Излишно се намесвате

 

През август ще се стремите към хармония и разбирателство с всички около себе си, но някак си няма да успявате да ги постигнете изцяло. Причината е в желанието ви да властвате в живота на другите, да се намесвате там, където не сте допускани. Нарушавайки покоя на чуждото лично пространство, вие вече сте в предпоставка за бъдещи междуличностни скандали. Подобрете взаимоотношенията си с хора, с които не сте поддържали връзки от дълго време. Прекарайте почивката си, ако имате право на отпуск, в по-шумно място. Някъде, където ще бъдете забелязвани и ще се превърнете в център на вниманието и компанията. Няма да са ви чужди и любовните афери, които са основна тенденция през този месец. Бъдете внимателни, ако сте сериозно обвързани.

 

СКОРПИОН

Търсят ви по работа

 

Едва ли август ще бъде сред отпускарските месеци, които са спокойни и безпроблемни за вас. Напротив, предстои ви шумен и доста натоварен месец. Дори и да сте в отпуск, ще трябва да мислите за работа. За щастие, бързо ще разрешавате всеки един назрял проблем. Основните трудности през месеца са създадени главно в сферата на личния живот и междуличностните взаимоотношения. Трудно общувате. Остава все нещо недоизказано, което буди безпокойство у вас. Ставате прекалено ревниви в момент, в който вие самите сте склонни да правите забежки в любовта и връзката. Бъдете внимателни. Овладейте емоцията и ако е дошло време – прекратете взаимоотношения, които вече са се изчерпали.

 

СТРЕЛЕЦ

Благоприятен месец

 

Очаква ви благоприятен месец. Разбира се, и при вас е подчертано предупреждението да бъдете внимателни в сферата на личния живот и междуличностните взаимоотношения. Там го давате прекалено ларж и всички ви възприемат като отзивчиви и готови да помогнете на всяка цена. Ще ви поискат пари назаем и оттук се започват повечето ви бъдещи проблеми. Готови сте да услужите с всичко, с което разполагате. Давайки спестяванията си, вие дори и не си помисляте, че няма да ви ги върнат навреме. А точно това ще се случи. Имайте едно наум и се научете да отказвате. Пътувайте през месеца и се наситете на положителни емоции, цветни картини и пейзажи. През втората половина от август Меркурий е ретрограден. В службата започва пренареждане, което може да се окаже и доста благоприятно за вас. Не подхождайте със страх.

 

КОЗИРОГ

Сдържайте емоциите

 

Една от ключовите думи през месец август за вас е преосмисляне. Имате нужда да се усамотите и да премислите много обстоятелства в живота си. Напоследък ви се случиха неща, които ви навяха различни изводи. Сега е времето те да отлежат в главите ви и да ви покажат вярната посока занапред. Не мога да кажа, че месецът е сред най-активните за работа. По-скоро е рутинен, въпреки че мнозина от вас няма да почиват точно сега. Ще се наложи да се нагърбите за пореден път с работата на своите колеги. В сферата на личния живот и любовните ви срещи промените вече са започнали и август просто следва логична нишка. Но при всички положения тази житейска сфера е застъпена в хороскопа ви. И там раздвижването е гарантирано. От вашите действия зависи дали ще е в по-добра, или не чак дотам добра посока. Сдържайте емоциите, във ваш плюс ще е да не избухвате.

 

ВОДОЛЕЙ

Приключвате връзки

 

За вас предстои доста емоционално натоварен месец. Всичко, което ви се случва, остава траен белег върху психиката ви. Изживявате го прекалено лично, вместо да го отминавате с лека ръка, както правите в други случаи. Пълнолунието във Водолей е главна причина да затворите някои стари врати в живота си, гледайки смело напред. В деловите и партньорските взаимоотношения вие се нуждаете от явна чистка. Ще приключите някои връзки завинаги, за да се появят на тяхно място други, по-добри. В сферата на професионалната реализация ви чака напрежение. Любовна афера с колега може да ви коства не само доброто име на работното място, а и доста финанси, източени от него по време на краткотрайната ви връзка. Сами преценете дали да се хващате на тази въдица. Ретроградното движение на Меркурий през втората половина от месеца ви предупреждава да бъдете особено внимателни с финансите и инвестициите. Добрата новина е, че ще получите превод в банковата си сметка – забавен или дори забравен от вас.

 

РИБИ

Любовни авантюри

 

През този месец ще бъде добре, ако се погрижите малко повече за своето здраве и физическа форма. Ако чувствате постоянна умора и не ви се заема с нормалните ежедневни ангажименти, това е знак не че сте преуморени, а че просто сте отегчени от рутината на дните напоследък. Променете нещо в начина си на живот. Отскочете до някое красиво място, пуснете си непланиран отпуск. Излезте от границата на комфорта. В сферата на любовта ви чакат промени и новости, които всъщност са благоприятни за вас. Ще станете свидетели на развръзка. Време е да затворите врата зад гърба си, за да отворите нова напред. През август сте общителни, чаровни и привлекателни. Възможно е да привлечете поредица от нови запознанства, а с някои ще попаднете и в любовни авантюри. Стига да се нуждаете от това, няма нищо лошо да си го причините. Аферата ще повдигне духа ви и ще вдъхне свежест в монотонно протичащия ви живот.

 

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

28 юли. Родени сте на ден, определящ кармична отплата. Енергични и вечно бързащи, вие си поставяте прекалено много цели, но времето не ви достига да ги постигнете изцяло. Това е защото се разпилявате прекалено много. Давайте го по-целенасочено и сами ще се убедите, че нещата едно по едно се редят много по-бързо, отколкото наведнъж. Вслушвайте се в мнението на околните и не се мислете за безгрешни.

Навлизате в емоционална и завършваща година, през която ще бъде добре да не поставяте никакви нови начала, а просто да се обърнете назад и да завършите всичко, започнато преди и изоставено някъде във времето.

Здраве: Чести главоболия, мигрена, повишено кръвно налягане и ускорен пулс са съвсем нормални за тази година. Вземайте мерки срещу тези болежки навреме, за да не се усложнят.

29 юли. Поздравления за едни от най-симпатичните Лъвове! Обичате целия свят и правите отстъпки всекиму за всичко. Удобни сте, защото не противоречите, въпреки че дълбоко в себе си се бунтувате. Това обаче не е вашият живот. Съдбата изисква да сте смели, решителни, упорити и да налагате своето мнение. Да бъдете ловци, а не жертви в този живот. Правете това, което вие желаете, без да се съобразявате постоянно с мнението и наставленията на своите роднини. Научете се да поемате отговорности и да заставате зад думата си, вместо все да обвинявате другите за собствените си грешки. Това е много важно условие, което ще ви помогне да живеете пълноценно. Вие сте Лъвове и като такива трябва да сте водачи и лидери.

Навлизате в година на ново и успешно начало. Бъдете уверени, че това, с което ще се заловите, ще бъде благоприятно за вас. Устремете се към промени, положете основните на нещо, което ще даде резултати през идните девет години.

Здраве: Възможни са проблеми със сърцето, аритмии и високо кръвно налягане, най-вече през големите горещини.

30 юли. Вие, които сте родени днес, сте прекалено доверчиви в първите години от живота си. Патите си от неподходящи запознанства, от неистински приятели и лицемери. Хубавото е, че си вземате поука и във вече зряла възраст не допускате никого прекалено близо до себе си. Но в голяма степен това ви обрича на самота и изолация. Ето защо е добре да се научите да преценявате и изпитвате хората, пазете се от онези, които ви правят най-много комплименти. Те не са искрени с вас.

Предстои ви година на съдбовно подчинение. Не бива да предприемате действия, а да се оставите на течението, без да противодействате на обстоятелствата около себе си. Приемайте всичко като даденост и не губете време да преустройвате света. Засега е по-добре да запазите спокойствие и адекватно пасивно поведение.

Здраве: Възможни са проблеми със стомаха и панкреаса.

Станислав Климентов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!