Водачи сюрпризирани с актове заради знаци, скрити в клоните

В Шереметя пешеходци си удрят главите в табели, монтирани на тротоарите

 

ЖИВУЩИ ПО ПРОТЕЖЕНИЕТО НА ЦЯЛАТА УЛИЦА „П. К. ЯВОРОВ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО СА БИЛИ СЮРПРИЗИРАНИ МИНАЛИЯ ДЕН С АКТОВЕ ПО АВТОМОБИЛИТЕ, без да подозират, че само за една нощ миналия четвъртък улицата, на която живеят, е станала със статут за забранено паркиране и престой. В началото й е поставен предупредителен знак, че нарушителите се отнасят с паяк. Години наред преди това всички са имали безпрепятствена възможност да спират и паркират и нищо неподозиращите за новите порядки отнасят актове, които по последните разпоредби са им окачени на предното стъкло. „Знаците и табелите са поставени в короните на дърветата. От години спираме тук, защото няма обществен паркинг наблизо и е нормално да го правим пред домовете си, но без да ни предупредят, са монтирали табели нощес или рано сутринта и ни глобяват“, коментира Христо Тодоров, един от потърпевшите.

vodaci (1)От кметството обясниха, че знаците се поставят след решение на местната комисия по организация на движението, след като е решено да се промени маршрутът на автобусите в района. Неофициално от там коментираха, че заради валежите наистина доста от знаците и табелите са в короните на дърветата и не се виждат, заради което започва пълна ревизия на знаковото стопанство на територията на града.

ДРУГИ ПРОБЛЕМНИ ЗНАЦИ ПЪК ОТСКОРО ПРИЧИНЯВАТ ИСТИНСКИ ИЗПИТАНИЯ ЗА ПЕШЕХОДЦИТЕ В СТИЛ „СЪРВАЙВЪР“. ТЕ СА МОНТИРАНИ НА НОВИТЕ ТРОТОАРИ, направени във великотърновското село Шереметя, след множеството инциденти с пешеходци. Табелите обаче са монтирани калпаво и доста ниско, така че преминаващите се удрят в тях, особено вечер, защото са на височината на раменете и главите им.

Стилян НАЙДЕНОВ

Сн. Светослав СТЕФАНОВ

5 thoughts on “Водачи сюрпризирани с актове заради знаци, скрити в клоните

 • 28.07.2017 в 10:03
  Permalink

  Не мога да повярвам! „Яворов“ без коли! Ред е на „Ст.Михайловски“.

  Отговор
 • 28.07.2017 в 13:22
  Permalink

  Това е заради майки и бащи които искат ако може в класната стая да си оставят детето, сакън да не походи 100 метра маминото дете. После що били дебели

  Отговор
 • 28.07.2017 в 16:10
  Permalink

  Някой хора може да са влюбени в колата си ,обаче пенсионерите и нормалните хора ,които вървят пеша въобще не са изненадани. Това е тенденцията в света навсякъде се забраняват колите , защото замърсяват въздуха и се използва друг вид транспорт.Правилно данъците за коли са най-високи тук – общината на никого не е длъжна да строи паркинг, защото колите ще изчезнат до 20-30години в сегашния си вид и ще бъдат само електрически -общината има за цел за организира и регулира движението без да стават задръствания както сега. Най-после да вкарат ред и законност и всички нарушители веднага замрънкаха. Ще ходите пеш ,може да ви намалее тумбака тъкмо.

  Отговор
   • 30.07.2017 в 18:43
    Permalink

    Припозна ли се?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *