В Павликени организираха турнир по силов трибой, атлети от Морава окупираха челните места

Турнир по силов трибой се проведе за първи път в Павликени. Организатори бяха супермаркети „Абсолют +“ с управител Георги Венциславов и Спортен клуб „Олимпия“ (Морава) с подкрепата на Община Павликени.

Заявки за участие подадоха 11 състезатели, разделени в три категории.

До 75 килограма победител стана Венцислав Цветанов, който вдигна общо 485 килограма в трибоя. След него се подредиха Скендер Сунаев и Златко Младенов.

Борислав Колев е първи до 90 кг с общо вдигнати 650 кг. В две поредни години той е републикански шампион и един от най-добрите трибойци в България в момента. Втори е Пламен Тодоров, също от „Олимпия“, с трибой от 645 кг, трети Александър Тотев.

720 килограма трибой записа Павлин Петров от Морава за първото място в категория над 90 кг. Втори е Станимир Гетов, трети Стефан Стефанов.

Наградите – възпоменателни купи, медали и парични премии, връчи кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов.

„Надяваме се спортната общност да направи турнира традиционен. Събитието беше зрелищно за публиката. Павликени е град с традиции и история в този спорт. Аз съм местен възпитаник и знам имената на Стоян Цонев, Драгия Драганов, майсторите на спорта по вдигане на тежести Крум Манчев и Пламен Шанов. С тази инициатива ще се намери нова почва за нашия спорт и щом има амбиции в участниците, догодина може да се очаква по-голям интерес“, коментира Кольо Колев – треньор в СК „Олимпия“ (Морава).

В паузите на турнира се проведе и състезание по канадска борба. Спечели го Венцислав Георгиев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *