4 четения

От утре започва плавно повишение на температурите до обичайните летни жеги

През нощта ще настъпи спиране на валежите и разкъсване и намаление на облачността. Ще духа до умерен северозападен вятър. Минималните температури ще бъдат между 16 и 18. За района на В. Търново се очаква минимална температура 16 гр. През деня ще има променлива облачност, намаляваща до незначителна в късните следобедни часове. Вятърът ще е умерен до силен от северозапад. Максималните температури ще бъдат между 27 и 29. За В. Търново максимална температура 27 гр. Атмосферното налягане ще се повишава. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 38.4 гр. през 1998 г., а най-ниската измерена минимална температура е 10.8 през 1978 г. Слънцето ще изгрее в 06 часа и 05 минути и ще залезе в 20 часа и 42 минути. Фаза на Луната: пет денонощия след новолуние.

В събота ще има незначителна облачност, намаляваща до ясно. От неделя до края на периода ще се установи предимно слънчево време. В събота вятърът от северозапад ще отслабне, а в неделя ще се ориентира от изток. От понеделник до четвъртък ще е слаб до умерен от източната четвърт. Ще започне плавно повишение на температурите и през новата седмица максималните стойности за района ще са предимно между 32 и 35.

Над западните и централни части на Стара планина в петък ще има значителна, намаляваща вечерта до променлива облачност. Вятърът ще е силен, временно и бурен от северозапад. В събота ще има променлива, намаляваща до незначителна облачност.От неделя до края на периода ще се установи време с незначителна облачност. В събота вятърът ще е умерен до силен от северозапад, а в неделя – от север-североизток. От понеделник до четвъртък ще е умерен до силен от изток-североизток. Ще започне плавно повишение на температурите и през новата седмица максималната температура на 1200 м ще достигне до около 23 – 25. На 2000 м температурите ще бъдат с около 6 – 7 гр. по-ниски от тези на 1200 м.

 

 

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Димитър Александров

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *