77 четения

Започна преасфалтирането на главната улица на Велико Търново

Дългоочакваният ремонт и преасфалтиране на главната улица „Васил Левски“ започна от тази сутрин. Основната отсечка на Велико Търново е затворена от съда до театъра. Ремонтът й трябва да приключи до неделя, информира зам.кметът на града проф.Георги Камарашев. Изпълнител на обекта е най-голямата местна пътностроителна компания „Пътни строежи ВТ“. Според проф. Камарашев ако се наложи реконструкцията ще продължи и следващата седмица. „Заповедта за затваряне е до неделя, но нямаме краен срок и можем да изготвим нова. Пропускат се само автобуси от градския транспорт. Първоначално се прави нова отводнителна система. Оформят се и места за съдовете за смет, които досега бяха на самата улица. Закупили сме и нови- по качествени самонивелиращи се капаци на шахтите, които поставяме“, коментира зам.кметът. Практически главната улица ще се асфалтира на два етапа. Заради организацията на движението и липсата на алтернатива за трафика в центъра затварянето й ще стане от съда до театъра и после от театъра до общината.
Стилян НАЙДЕНОВ

 

2 коментара за “Започна преасфалтирането на главната улица на Велико Търново

 • 31.07.2017 в 10:00
  Permalink

  И к’во й беше един господ знае. Вместо да се преасфалтира недоразумението обявено за улица Яворов ще се „усвоят“ едни милиони за Невидими резултати…

  Отговор
 • 31.07.2017 в 15:20
  Permalink

  Има много улици засипани с инертни материали, можеха да асфалтират тях, а не да тъпчат на едно място. Дано поне с този материал да се засипят правилно улиците по план, който скоро няма да видят пресен асфалт.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!