Протеза на трети палец удължава човешката ръка

Имам само две ръце, заявяват често преуморени офис служители или стресирани родители. Студентка по дизайн обаче лансира идеята, че е възможно човек да си служи с повече от две ръце, като в случая става дума за протезиран трети палец, който допринася за производителността, предаде Ройтерс.
Той е проектиран и създаден от Дани Клоуд от Кралската академия за изкуства. За Дани въпросният трети палец, създаден с помощта на триизмерен принтер, е своеобразно удължение на човешка ръка. „Става въпрос за изследване върху удължаването и увеличаването на размерите на човешкото тяло, както и за по-добро опознаване на връзката между тялото и технологиите за изработване на протези“, заяви Клоуд.
Третият палец е разположен под малкия пръст и е захванат за него като часовник. Мястото му всъщност е противоположно на онова, на което в действителност се намира палецът. Устройството се контролира безжично от носени на краката сензори.
Клоуд поясни, че била увлечена от идеята да използва протези за увеличаване размерите на човешкото тяло, а не като заместител на липсваща негова част.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *