Старшата възраст падна от „Нефтохимик“

Нефтохимик“ – „Етър ВТ“ 3:0

Отборът на “Етър ВТ“ загуби с 3:0 първата проверка в Сливен по време на лагера, който се провежда с финансовата подкрепа на БФС и Министерството на младежта и спорта по Програмата за развитие на детско-юношеския футбол. Форматът е за юноши старша възраст – група U19, но тимът от Велико Търново е съставен предимно от момчета, родени през 2000 г.

Още в 9-ата минута бургаският тим откри резултата. При добра комбинация Христо Янков бе изведен в удобна позиция и вкара за 1:0. Малко преди края на полувремето „шейховете“ удвоиха аванса си чрез Асан Ахмед. Третото попадение дойде в 90-ата минута. Евгени Енев бе най-съобразителен след бързо изпълнен фаул и матира противниковия страж.

Междувременно министърът на младежта и спорта Красен Кралев и заместник изпълнителният директор на Българския футболен съюз Антон Попов инспектираха подготвителния лагер в Сливен. Двамата останаха доволни от условията, при които се готвят младите състезатели на „Етър ВТ“, „Черно море“, „Верея“ и „Нефтохимик“.

Програмата за развитие на детско-юношески футбол обхваща 16 отбора от цялата страна в три възрастови групи – U15, U17 и U19.

Подготвителните лагери се провеждат между 24 юли – 23 август, като всички разходи по настаняване на отборите, храна, тренировки, контролни срещи, съдийските такси и медицинското обезпечаване на мачовете са осигурени от програмата. На всички състезатели ще бъдат проведени и физически тестове от представители на отдел „Детско-юношески футбол” към БФС и националните селекционери във въпросните възрасти, като целта е да се проследи работата на клубовете по отношение на физическата подготовка на състезателите през последната година и да се сравнят резултатите със същите тестове от миналата.

На 3 август на лагер заминават и юношите до 17 години на „Етър ВТ“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.