Три сребърни медала за Самуил Донков от Държавното първенство по плуване

Близо 250 състезатели от 44 клуба участваха на Държавно първенство по плуване за юноши и девойки младша възраст. Великотърновският клуб „Царевец ВТУ“ се включи с 9 състезатели – 7 момичета и 2 момчета.

Най-силно се представи Самуил Николов, който спечели 3 сребърни медала на 50, 100 и 200 метра гръб.

Самуил направи много силни плувания, особено на 50 метра гръб. Хубаво е, че той все още е на 13 години, а класиралият се преди него е 14-годишен и следващия шампионат ще гоним златните медали.

Момичетата ни се представиха значително по-слабо. Единствено Магдалена Василева и Елица Куковска попаднаха в призовата 16-ица, даваща точки за отборното класиране. В щафетните плувания – 4 х 100 метра свободен стил, 4 х 200 м св. стил и 4 х 100 м съчетано плуване, момичетата заеха съответно 12-ото, 13-ото и 16-ото място. Момчетата не заеха призови класирания, но на някои от дисциплините подобриха личните си резултати. При момичетата настъпи криза, но и повечето от тях са 13-годишни. Надявам се бързо да излезем от нея и догодина да се върнем в челните позиции, където бяхме миналите години в тази възрастова група. В отборното комплексно класиране сме 22-ри, а по медали сме 11-и“, разказа треньорът Панайот Паздерков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *