118 четения

Изграждат нов корпус в двора на търновската болница за 3,5 млн. лв.

ДВАМА КАНДИДАТИ СЕ ЯВИХА НА ОБЯВЕНАТА ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА ОТ ОБЛАСТНАТА БОЛНИЦА „Д-Р СТЕФАН ЧЕРКЕЗОВ” ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА НОВ КОРПУС В ДВОРА НА ЛЕЧЕБНОТО ЗАВЕДЕНИЕ. Единият кандидат е ДЗЗД „ПС Инженеринг”, град София, а вторият участник е ДЗЗД консорциум „ТЕРА – РИ – СОФ”, Велико Търново. След заседание на комисията, назначена за подбор на кандидатите, миналата седмица бе установено, че при единия от кандидатите има пропуски в предоставената информация. За отстраняването им бе даден срок от пет работни дни и бе насочено ново заседание на комисията за 7 август.

С изграждането на новия болничен корпус ще бъдат преместени отделенията от Втора база, по-известна като Стара болница. Обществената поръчка на МОБАЛ е за проектиране, авторски надзор и изпълнение на дейности по строително-ремонтните работи на обекта. Изграждането на новата сграда ще е в западна посока и ще е свързана с корпус „В“ посредством топла връзка, а автомобилният достъп до сградата ще се осъществява по изградената асфалтова площадка от север. Едно от изискванията на ръководството на болницата е при ситуиране на новия болничен корпус изпълнителят да се съобрази с благоприятните посоки за разполагане на болничните стаи, както и с близостта на изградената техническа инфраструктура на основната база. Новият болничен корпус ще е на седем етажа, като ще има и сутерен, в който ще са сервизните и складовите помещения. На етажите ще бъдат разположени неврологично отделение, отделението по инфекциозни болести, ортопедия и травматология, по акушерство и гинекология, неонатология, неврохирургия и операционен блок с три зали. Свързването на двете болнични бази ще доведе до икономии от страна на МОБАЛ за транспорт и издръжка, тъй като годишно разходите за това са около 500 000 лв. Строителство на новия болничен корпус е на стойност 3 500 000 лв. без ДДС, като в него ще бъдат вложени средства от продажбата на разрушения вече хирургичен корпус, който миналата година бе продаден. На мястото му предстои да бъде открит хипермаркет.

Весела БАЙЧЕВА

2 коментара за “Изграждат нов корпус в двора на търновската болница за 3,5 млн. лв.

 • 01.08.2017 в 20:15
  Permalink

  И какво се случва със терените и сградите във Стара болница, тежко мълчание…Още повече, че се наляха сериозни суми за реновиране на сграден фонд знаейки, че скоро ще се местят отделения.

  Отговор
 • 01.08.2017 в 21:41
  Permalink

  Как в Плевен работят с две бази и са с положителен баланс въпреки разходите за транспорт?
  Ясно е какъв замисъл има, въпроса е ще има ли втори паметник на комунизма като този който събориха наскоро в продаденият парцел.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *