Джордж Клуни е мъжът с най-красиво лице от звездите

Лицето на американския актьор Джордж Клуни беше признато за най-красивото в света измежду мъжете знаменитости, съобщи в. „Дейли мейл“.
Класацията от 10 звезди състави персонала на лондонски център за пластична хирургия, като дори се ръководиха от формулата на златното сечение. Изчисленията им показаха, че пропорциите на лицето на 56-годишния актьор на 91,86 % съответстват на еталона за красота на древните гърци.
Второто и третото място заеха съответно колегите му Брадли Купър с 91,80 % и Брад Пит с 90,51 %.
В класацията влязоха и певецът Хари Стайлс с 89,63 %, футболистът Дейвид Бекъм с 88,96 %, актьорът Уил Смит с 88,88 %, Идрис Елба с 87,93 %, Райън Гослинг с 87,48 % и бившият член на групата „Уан дайрекшън“ Зейн Малик с 86,5 %. Последен се класира актьорът Джейми Фокс с 85,46 % съответствие.
Изчисленията бяха направени с помощта на технология за компютърно картографиране. С нейна помощ експертите установиха, че Райън Гослинг има перфектния нос, Хари Стайлс е с най-съвършените очи и брадичка, а Дейвид Бекъм се откроява с идеалната форма на лицето си.
През 2016 г. лицето на Амбър Хърд беше обявено за най-красиво сред дамите знаменитости. Неговите пропорции съвпадаха с идеала на 91,85 %.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *