67 четения

Патрули на НАП- В. Търново обхождат търговските обекти

02

ДАНЪЧНИТЕ ОТ ПРИХОДНАТА АГЕНЦИЯ В СТАРАТА СТОЛИЦА ЗАПОЧНАХА АКТИВНИ КОНТРОЛНИ ДЕЙСТВИЯ В ТЪРГОВСКИТЕ ОБЕКТИ. Патрули от двама инспектори от различни отдели на агенцията, облечени в разпознаваеми сини жилетки, ще обхождат търговските обекти по предварително зададен маршрут. С превантивна цел те раздават писма, с които се акцентира върху задължението на търговците да отчитат всички продажби чрез регистрирано в НАП фискално устройство. Фирмите се уведомяват какви биха били последствията за тях, ако не спазват законовите разпоредби. Двойките данъчни служители ще патрулират по две седмици, след което ще бъдат сменяни от свои колеги, а самата кампания е безсрочна.

„Приходната агенция разполага с неизчерпаем ресурс от мерки, които периодично ще използва за насърчаване на спазването на данъчно-осигурителното законодателство“, коментира по повод данъчните патрули директорът на ТД на НАП В. Търново Ивайло Здравков.

На по-късен етап ще се извършват регулярни проверки и от командировани данъчни инспектори от другите офиси на Териториалната дирекция на НАП Велико Търново, при които проверяващите ще извършват скрити наблюдения на търговските обекти.

Гражданите могат да сигнализират данъчните патрули, ако не им бъде издадена касова бележка за извършена от тях покупка. В тези случаи данъчните ще извършат незабавна проверка на сигнала. Сигнал може да бъде подаден и на националния телефон на НАП 0700 18 700, както и на електронната поща – [email protected]

Стилян НАЙДЕНОВ

2 коментара за “Патрули на НАП- В. Търново обхождат търговските обекти

 • 01.08.2017 в 15:51
  Permalink

  Нека да обходят и местата дето се продават дърва за огрев .

  Отговор
 • 02.08.2017 в 11:29
  Permalink

  НАП има ли идея къде и как плащат данъци компаниите Орифлейм и Ейвън ?
  Носят се някакви пликчета с козметика на адрес,а касови бележки няма !

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!