С 804 000 лв. ремонтират основно сградата на „Социално подпомагане” в Горна Оряховица

804 172 ЛВ. ЩЕ СТРУВА ОСНОВНИЯТ РЕМОНТ НА АДМИНИСТРАТИВНАТА СГРАДА НА „СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ“ в Горна Оряховица, съобщи кметът на града инж. Добромир Добрев. Средствата са осигурени по проект за енергийна ефективност, по който освен по 14 жилищни сгради се работи и по още три обществени. За финансирането кметството кандидатства заедно със социалната служба и получи безвъзмездна помощ от Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. Собствените средства от общинската хазна са в размер на 68 752 лв. В момента текат обществени поръчки за избор на изпълнител. Ремонтът ще започне през октомври, а срокът на проекта изтича следващата есен.

Сградата е една от най-посещаваните в Горна Оряховица, тъй като в нея освен социалната служба се намират още клубът на пенсионера и съюзът на слепите. Тя е строена през далечната 1933 г., има постройки към нея и от средата на миналия век. Частични ремонти са правени през 2003 и 2013 г. Сега обаче предстои цялостно саниране, топлоизолация и двойна хидроизолация. Покривът на южното крило ще бъде ремонтиран, както и отводнителната система. Предстои пълна газификация, заздравяване основите на сградата, подмяна на осветителните тела с енергоспестяващи и най-важното – монтиране на подходи и санитарни помещения за хора с увреждания, които често посещават социалната служба.

КМЕТЪТ НА ЖЕЛЕЗНИЧАРСКИЯ ГРАД УТОЧНИ, ЧЕ ОБЩИНАТА ИЗПЪЛНЯВА 10 ПРОЕКТА ЗА НАД 10 МЛН. ЛВ. Горна Оряховица е първенец в областта по изпълнение на своята инвестиционна програма, което е основният приоритет в момента, тъй като по нея се реализират най-важните проекти за централната градска част. В началото на есента ще бъдат отпушени центърът и промишлената зона, които в момента са със силно затруднен пътен трафик.

Елена ЧАМУРКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *