5 четения

Дарение от Холандия пристигна в болницата в Павликени

НОВО ДАРЕНИЕ НА ФОНДАЦИЯ ОТ ХОЛАНДИЯ ПРИСТИГНА ЗА ОБЩИНСКАТА БОЛНИЦА В ПАВЛИКЕНИ. Вчера в лечебното заведение пристигнаха медицинските уреди и оборудването за детски стаи. Дарението е по инициатива на Ана Илиева, която работи в Холандия. То бе прието от кмета на община Павликени инж. Емануил Манолов и директора на МБАЛ д-р Ренета Кръстева.

Община Павликени съдейства за транспортирането на дарението, което включва 30 нощни шкафчета с масички, 2 машини за миене на коридори, голямо количество дезинфектанти, 220 комплекта работно облекло, чаршафи, шалтета, 150 дюшека, колички, столове, маси, шкафове, два хладилника, два телевизора, памперси и други консумативи.

На празника на Павликени тази година Ана Илиева бе удостоена с плакет за цялостната й добротворческа и благотворителна дейност в общината. Тя живее и работи от 2009 г. в Холандия, а от 2010 г. се е посветила на благотворителност. С нейна помощ училища, болници и социални домове получават помощи от Страната на лалетата. През последните няколко години с нейна помощ МБАЛ – Павликени, получи дарения на обща стойност над 74 хил. лв. Освен на лечебното заведение помага и на Дома за стари хора в Караисен и на Комплекса за социални услуги в Павликени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!