Европейският съюз за радио и телевизия потвърди, че са направени промени в регламента на конкурса „Евровизия“

Европейският съюз за радио и телевизия внесе промени в регламента на песенния конкурс „Евровизия“, за да се избегнат евентуални проблеми, предаде ТАСС. Това заяви представител на Европейския съюз за радио и телевизия, коментирайки информация, че до конкурса ще бъдат допускани единствено изпълнители, на които не е забранено да пресекат границите на страната, която е домакин на „Евровизия“.
„Всяка година Европейският съюз за радио и телевизия преразглежда правилата и изискванията на песенния конкурс „Евровизия“, като внася нужните промени – каза събеседникът на агенцията. – Това се прави, за да може конкурсът да мине безпроблемно, да е справедлив към всички излъчващи го телевизии и милиони зрители в целия свят да изпитат удоволствие от проследяването му.“
По-рано германската телевизия АРД оповести, че Европейският съюз за радио и телевизия внесъл корекции в регламента на „Евровизия“, една от които задължава страните участнички сами да проверят дали достъпът до територията на държавата организатор е разрешен за изпълнителите им. Страните участнички са задължени също да предприемат всички необходими стъпки, за да може конкурсът да не бъде политизиран.

ИЗТОЧНИК: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *