Жените с обемисти тазове и крушовидна форма на тялото са с по-малък риск от инфаркт

Германски учени от университета в Тюбинген установиха, че жените с обемисти тазове и крушовидна форма на тялото са подложени на по-малък риск от инфаркт, инсулт и диабет, пише в. „Дейли мейл“.
Няколкото повечко килца в областта на бедрата и на ханша се оказват благотворни, защото е по-безопасно именно тук да се складират мазнини. Много по-коварни за здравето са натрупаните мазнини в областта на корема. Те се наслагват там с много бърза скорост – само два часа след хранене.
Когато дамите трупат килца откъм своята Б-страна, в ханша и бедрата, това е сравнително „по-здравословното“ надебеляване. Мазнините се натрупват за дълъг период, без да се насочват право към сърцето и към черния дроб. Според автора на проучването д-р Норберт Щефан когато мазнините поемат към тези важни органи, се наблюдава високо кръвно налягане, висока кръвна захар и рискове от заболявания на по-късен етап.
„Когато една жена е с нормално тегло, по-здравословно за нея е да има тяло във форма на круша, отколкото на ябълка“, коментира д-р Норберт Щефан.

ИЗТОЧНИК: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.