12 четения

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО НА 4.08.2017 г.В петък слънчево и слаб вятър, от понеделник все по-горещо

Ще бъде слънчево със слаб вятър от източната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 17 и 20 градуса. За района на В. Търново се очаква минимална температура 18 гр. Максималните температури ще бъдат между 35° и 38 градуса. За В. Търново – максимална температура 37 гр.

Атмосферното налягане ще се задържи без съществени изменения.

Над западните и централните части на Стара планина ще има незначителна облачност до ясно. Ще духа умерен до силен вятър от североизток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 25 гр., на 2000 м – около 19 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 39.8 гр. през 2009 г., а най-ниската измерена минимална температура е 10.2 гр. през 1976 г.

Слънцето ще изгрее в 6 часа и 12 минути и ще залезе в 20 часа и 34 минути.

Фаза на Луната: четири денонощия преди пълнолуние.

В петък и събота ще преобладава време с незначителна облачност до ясно. Ще духа слаб вятър от източната четвърт. В неделя, понеделник и вторник преди обяд ще има незначителна облачност до ясно време. В следобедните часове ще има променлива облачност и на отделни места е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт. В сряда и четвъртък ще има незначителна облачност до ясно. Ще духа слаб вятър от източната четвърт.

През целия период температурите ще се задържат над средните за сезона – минималните ще бъдат между 19 и 24 гр., максималните температури ще бъдат между 36 и 41 гр.

Над западните и централни части на Стара планина в петък и събота ще има незначителна облачност. Вятърът ще бъде умерен до силен от изток-североизток. В неделя, понеделник и вторник ще има променлива облачност и в следобедните часове на отделни места е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от изток-югоизток. В сряда и четвъртък ще има незначителна облачност с умерен до силен вятър от изток-югоизток. Очаква се температурите да се задържат без съществена промяна през целия период и максималните стойности на 1200 м ще бъдат между 24 и 27 гр. На 2000 м температурите ще бъдат с около 6 – 7 градуса по-ниски от тези на 1200 м.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

НИМХ – Филиал Плевен

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!