СЕДМИЧЕН ХОРОСКОП. Прогноза за периода 4 – 10 август.

Здраве: Днес и в събота се радвайте на живота. Бъдете доволни от това, което вършите, и от мястото, което заемате в обществото. В противен случай ще си докарате депресия и физически неразположения. Неделя, понеделник и вторник са дни със силна емоционална възбуда около пълнолунието. Нарушеният сън и нервите, които хабите във всяко едно направление, могат да ви причинят главоболие, високо кръвно налягане или проблеми с кръвообращението. Не си заслужава да си го причинявате. Давайте го по-лежерно и в сряда, и в четвъртък. Избягвайте хората, които ви обременяват с проблемите си.

Красота и външен вид: Коса: Подходящи дни за подстригване на косите – петък, събота, неделя, понеделник – растежът се забавя заради фазата на Луната. Неблагоприятни дни – вторник, сряда, четвъртък. Коламаска: Благоприятни дни: неделя след обяд, понеделник. Неблагоприятни дни: петък, събота, неделя до обяд, вторник, сряда и четвъртък. Масажи: Леки масажи за отблокиране на различни блокажи в организма – петък, събота и неделя. Обеци и татуировка: Неблагоприятни дни за пробиване на дупки за обеци и татуиране на тялото: събота след обяд, неделя, понеделник, вторник, сряда. Сауна и парна баня: Луната няма забрани за тези спа процедури.

Хранене и диета: През тази седмица внимавайте какво хапвате. Днес и през уикенда увеличете приема на млечни продукти и продукти, съдържащи калций, за да подсилите костната система. В понеделник настъпва пълнолуние и е време за лунна диета. Тя стартира точно в 19.10 ч. на 7 август и продължава до следващия ден в същия час, включваща консумация на билкови чайове, мед и лимони. След пълнолунието настъпва четиринайсетдневен период, в който организмът лесно се освобождава от всичко излишно – идеално време за отслабване. Хапвайте повече постни ястия, богати на фибри и баластни вещества в дните от вторник до четвъртък.

Основни звездни аспекти: През тази седмица, за някои работна, за други почивна, ще бъде наситена на доста благоприятни тенденции и перспективи в служебния живот. Със сигурност носи промени и новости, раздвижвания и полъх на свеж въздух в битието. Луната гостува в Козирог, Водолей и Риби, а в понеделник настъпва пълнолуние, съпроводено от частично лунно затъмнение. В България то ще бъде видимо след изгрева на Луната на 7 август в 20.29 часа и при ясно време можете да го наблюдавате с просто око. С просто око трябва да се погледнем и отстрани, за да видим как изграждаме у другите представата за себе си. Като какви искаме да бъдем възприемани и какви всъщност сме. Затъмнението ни дава възможност да залостим врати, водещи към миналото ни, и да продължим пътя си напред, без да се обременяваме от стари спомени и ненужни съждения. Напишете на лист всички онези неща, които трябва да завършите в идните шест месеца, и се пригответе да ги докарате докрай в този срок.

 

ОВЕН

Ревизирайте поведението си

 

Повече от важно е през тази седмица да поработите върху начина си на изразяване и начина, по който постигате целите си. Особено ако това постигане зависи и от други хора. Вие не живеете самостоятелно, а общувате с хиляди души, които носят сърца и са с раними чувства. Осъзнайте отговорността си към тях и към техните емоции. Вашата прямота понякога е проницателна и буди болка и мъка. Не се опитвайте да налагате мнението си над останалите по деспотичен начин. Направете го със силата на диалога и ще видите, че така успехът ще е винаги с вас, а зад гърба ви ще стоят усмихнати, а не разплакани хора.

 

ТЕЛЕЦ

Позитивни емоции

 

През тази седмица се опитайте да погледнете и през чуждите очи на това, какво е поведението ви и как изглеждате отстрани. Поговорете с най-близките си хора и искайте тяхното мнение, ако ви предстои да вземате важни решения. Седмицата е наситена на позитивни емоции. В службата налагате мнението си на всяка цена и оттук се пораждат най-големите поводи за професионални кавги. Пълнолунието във Водолей събужда у вас сериозна амбиция и мнозина ще размислят върху кариерното си развитие до този момент. Вероятно ще ви се прище да тръгнете по нов служебен път. Обсъдете го с роднините си.

 

БЛИЗНАЦИ

Свеж въздух

 

Очаква ви доста благоприятна седмица, въпреки че основното предупреждение е да бъдете пестеливи. Грози ви опасност да си позволите някои прищевки, които да ви струват бюджета за целия месец. В личните взаимоотношения при вас настъпва катарзис. Ще си спомните множество грешки, които вие самите сте допуснали. Ще си припомните и грешките на отсрещната страна. Е, дошъл е моментът в един откровен разговор да намерите баланса и да се отърсите от напрежението. Това е седмица, която ви помага да влезете надълбоко във връзките си и да излезете отново на повърхността с нови впечатления, с глътка свеж въздух и оптимизъм за нещо по-добро.

 

РАК

Направете равносметка

 

През тази седмица ще се обърнете към себе си, вглеждайки се навътре. Време е да преразгледате всичко, което имате – материално, духовно и емоционално. В сферата на материалните неща сега е дошъл момент да направите равносметка. Да се зарадвате на постиженията си. В духовен и емоционален аспект от вас се иска да надмогнете егото си. Не налагайте своето мнение на всяка цена. Очаква се проблемен период в брака и семейството заради стремежа ви постоянно да обгрижвате близките си и по този начин да ги лишавате от правото те да ви потърсят, когато имат нужда от вас. Замислете се.

 

ЛЪВ

Нова страница

 

За вас тази седмица е забележителна. Изпълнени сте със сили и енергия. Нещо в живота ви се случва и това буди желанието ви да се борите с всички трудности на света. Ще се видите как изглеждате в очите на околните. На обществото, с което живеете ежедневно, – това са вашите близки, приятели и колегите също. И вие ще видите хората от друга гледна точка. Пълнолунието във Водолей е причина за повече оптимизъм от ваша страна. Сега можете да приключите един етап от живота си и да стартирате паралелно друг, нов. Отварянето на нова страница е съществен момент през тази седмица.

 

ДЕВА

Осъзнайте недостатъците си

 

През тази седмица е много важно да не налагате мнението си и търпеливо да изслушвате хората, с които говорите. Вие невинаги ще бъдете съгласни с това, което казват. Но ако реагирате прямо и остро, само ще предизвиквате излишни конфликти. Направете сметка на финансите си и планирайте бюджета до края на месеца. Пълнолунието във Водолей ви помага да се вгледате в себе си. Знаете, че имате кусури. Признайте си ги, въпреки склонността да подчертавате само чуждите недостатъци. Дошло е време да осъзнаете и част от своите. В службата обърнете внимание на детайлната работа и на проект, който изисква пълното ви себеотдаване.

 

ВЕЗНИ

Важен период

 

Това е доста важен за вас период. Ще осъзнаете, че не е толкова важно да налагате мнението си на всяка цена. По-скоро е добре да го прокарвате измежду хора, при които то може да бъде възприето подобаващо. Именно такива хора ще търсите оттук насетне. Нещо в живота ви се преобръща и дава възможност да направите леки корекции в средата си на живот. Пълнолунието във Водолей ще ви помогне да отхвърлите някои контакти в своето битие, за да дойдат на тяхно място нови, по-пълноценни и добри. Общувайте, разнообразете идеите си, споделете болките си. Това ще облекчи вашето битие.

 

СКОРПИОН

Изкачване нагоре

 

Очаква ви важна седмица с подчертано внимание в служебните дела. Сега можете да направите така, че хората да ви погледнат с други очи. Намирате се в период на израстване и доказване на възможностите. Шансовете ви са големи. Растат и апетитите ви към власт и лидерство. По силата на мекия принцип, ненастоятелно и съвсем стратегически в началото на август можете да извоювате едно стъпало по-високо положение в йерархията. Възползвайте се. В сферата на любовта бъдете внимателни да не ви заслепят очите на човек от срещуположния пол, от който зависи вашето повишение.

 

СТРЕЛЕЦ

Проблеми с финансите

 

През тази една седмица бъдете особено внимателни със социалните контакти и средата, в която движите и общувате. В последно време се вслушвахте прекалено много в съветите, които ви даваха приятели и познати. Не е зле да се отнасяте с недоверие към тях, защото не знаете дали са искрени, или не. Вероятно е някой от близкото обкръжение да ви поиска пари назаем, които не бива да давате. Вие самите сте застрашени от проблеми с финансите и поради тази причина е добре да бъдете особено предпазливи и пестеливи.

 

КОЗИРОГ

Научавате урок

 

Намирате се в период, през който желанието ви е да останете анонимни в обществото и да не правите впечатление с никакви жестове или постъпки. Сега сте по-ниски от тревата не защото се криете от нещо, а просто защото сте се вгледали в своя вътрешен свят и търсите най-правилния избор за себе си. На кръстопът сте или в службата, или в личен план. Където и да е той, свързан е с лидерското ви място, с положението ви на еднолични господари. Е, значи е време да прозрете, че тази седмица изисква от вас да научите, че понякога е по-добре да делите и споделяте, отколкото да губите изцяло.

 

ВОДОЛЕЙ

Забавлявайте се

 

През този период много точно преценявате всяка ситуация, в която попадате. Сякаш изживявате събитията повторно и вече знаете изхода. Това е и причината да вземате правилни и благоприятни за вас решения. Предприемете нужните промени и пътувания, които да възбудят нови искри в живота ви. Летният месец август е в разгара си, а пълнолунието във вашия знак ще ви помогне да издържате повече на безсъние, като сте енергични, бодри и отпочинали. Не само работа има в този живот, сега е време да обърнете внимание и на личните си забавления.

 

РИБИ

Забързано ежедневие

 

През тази седмица работата ежедневно ще напомня за себе си, а ангажиментите ви ще се трупат един след друг, завъртайки ви във вихрушка. Забързаното ежедневие обаче по един или друг начин ви удовлетворява, защото вие се чувствате доволни, когато сте свършили всичко в срок. Тук говоря за ангажиментите, които вече сте поели и които искат да бъдат завършени изцяло. Не поемайте нови инициативи, защото едва ли ще ви остане възможност да ги вместите в графика. Пълнолунието във Водолей изисква да обърнете повече внимание на здравето си – и физическо, и психическо. През уикенда задължително се разходете на чист въздух и за повече часове.

 

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

4 август. Избрали сте си кармична разплата за този живот. Всичко постигате с труд и постоянство. Притежавате абстрактно мислене, което добре си проличава дори и в първия разговор с вас. Обичате да давате пари за нестандартно облекло, все ви се иска никой да не носи дрехи, подобни на вашите. Същото е и с вещите, и с любовната половинка, но внимавайте с последната – не бива се стремите само вие да сте господарите в любовта. Трябва да знаете, че в живота ще се реализирате не с чужда помощ, а сами, с много трудолюбие. Ето защо при вас бракът може да дойде в по-зряла възраст.

Навлизате в една по-трудна и рутинна година, което означава, че ще трябва да спрете темпото и да обърнете внимание на пропуските, които допускате. Бъдете внимателни и ще видите, че вие също правите грешки. Осъзнаете ли го, всичко ще се обърне във ваша полза и ще изживеете една прекрасна година.

Здраве: Възможни са проблеми с кръвообращението.

5 август. Вие сте заклети авантюристи. Обичате да живеете бурно, движите се на ръба. Острието на бръснача е предизвикателството, което ви кара да се чувствате живи. Пътувате доста. Грижите се старателно за външния си вид, обичате да изглеждате повече от блестящо. Комплиментите ви размекват. Пазете се от хора, които ги правят, единствено с целта да ви завладеят по-лесно.

След като отминаващата година беше трудна и потискаща, сега навлизате в прекрасен период на промени. Още в първия месец след рождения ден настъпват новости, но дали ще са за добро, или не, зависи от вас. Бъдете активни. Сега можете да промените живота си. Пътувайте.

Здраве: Възможни са проблеми с белите дробове и бронхите.

6 август. Вие сте честни хора и на вас може да се разчита за всичко. Залагате на стабилния характер, който притежавате, и така вдъхвате доверие у останалите. Притежавате чувство за хумор и умение да поемате отговорност. Грижите се за семейството си, защото то е най-важното в живота ви. Умеете да обичате и за това сте обичани. Имате усет към красивите неща и красивото е една от главните ви цели в живота. Факт е, че я постигате.

Навлизате в прекрасна година на стабилност, любов и добри взаимоотношения. Вие не бива да сте толкова активни, колкото бяхте досега, а е нужно да обърнете внимание на детайлите в живота си и сложите ред там, където той липсва. Мнозина ще сключат брак през тази година. Направете го с увереност и ще видите, колко щастливи ще се почувствате.

Здраве: Възможни са чести настинки и проблеми с гърлото, сливиците и носа.

Станислав КЛИМЕНТОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.