24 четения

Вторник – предимно слънчево, от събота започва леко захлаждане

Във вторник преди обяд ще бъде слънчево със слаб вятър без определена посока, на моменти ще бъде почти тихо. След обяд ще има променлива облачност и на отделни места е възможно да превали слаб дъжд. Вятърът ще бъде слаб до умерен и ще се ориентира от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 20 и 23 градуса, максималните – между 33 и 36 градуса. За В.Търново – максимална температура 34 градуса.

Атмосферното налягане бавно ще се повишава.

Над западните и централните части на Стара планина преди обяд облачността ще бъде незначителна, след обяд на места ще превали слаб дъжд. На отделни места се очакват и гръмотевици. Ще духа умерен  вятър от източната четвърт. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 26 градуса, на 2000 м. – около 20.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 38.1 градуса през 1912 г., а най-ниската измерена минимална температура е 10.8 градуса през 1976 г.

Слънцето ще изгрее в 06 часа и 17 минути и ще залезе в 20  часа и 29 минути.

Фаза на Луната: пълнолуние.

В сряда преди обяд ще има незначителна облачност до ясно време. В следобедните часове ще има променлива облачност и на отделни места е възможно да превали слаб дъжд. В четвъртък и петък ще има незначителна облачност до ясно. Ще духа слаб вятър от източната четвърт. В събота преди обяд ще има незначителна облачност до ясно време. След обяд облачността ще се увеличи и на места ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. В неделя ще преобладава време с променлива облачност. Ще духа умерен вятър от запад.

От вторник до петък температурите ще се задържат над средните за сезона – минималните ще бъдат между 20 и 23 градуса, максималните – между 33 и 38 градуса. От събота до понеделник се очаква захлаждане – минималните температури ще бъдат между 18 и 21 градуса, максималните  ще бъдат между 28 и 33 градуса.

Над западните и централни части на Стара планина  във вторник  и сряда ще има променлива облачност и в следобедните часове на отделни места е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от изток-югоизток. В четвъртък и петък ще има незначителна облачност с умерен вятър от изток-югоизток. В събота преди обяд ще бъде слънчево, след обяд облачността ще се увеличи и на места ще превали дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. В неделя ще има променлива облачност със слаб до умерен вятър от северозапад. От вторник до петък се очаква температурите да се задържат без съществена промяна и максималните стойности  на 1200 метра ще бъдат около 26 градуса. От събота се очаква захлаждане и максималните стойности  на 1200 метра ще бъдат около 19 – 20 градуса. На 2000 метра температурите ще бъдат с около 6 – 7 градуса по-ниски от тези на 1200 м.

 

НИМХ – Филиал Плевен

ХМО – Велико Търново

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!