Описаха най-критичните улици в Свищов, предстоят ремонтите

СЛУЖИТЕЛИ НА ОБЩИНАТА В КРАЯ НА МИНАЛАТА СЕДМИЦА СА ОБХОДИЛИ И ОПИСАЛИ НАЙ-КРИТИЧНИТЕ УЛИЦИ В ГРАДА. Това съобщи пред общинските съветници заместник-кметът по благоустройството инж. Пламен Петков.

Председателят на Общинския съвет д-р Кристиян Кирилов заяви, че в скоро време ще започнат ремонтите по улиците в града. А улицата от площад „Свобода” ще бъде асфалтирана изцяло.

„Нещата са много сериозни. Извършихме цялостно обхождане на всички улици, бе извършено оразмеряване на най-критичните участъци и на цели улици. Ремонтите ще започнат, когато приключи обществената поръчка”, каза още зам.-кметът. Той коментира, че част от проблемите се дължат на остарелите водопроводи, които често аварират и се налагат спешни ремонти. Инж. Петков, съобщи, че е разработен проект пред ПУДОС за 350 хил. лв. за ремонт на ВиК в града и селата. „Предпочитаме да изчакаме малко с ремонтите, защото през метър са авариите на улицата пред училище „Николай Катранов”, която скоро е ремонтирана. Кощунство е да ремонтираме и на другия ден да започнем да копаем”, коментира още Пламен Петков. В заключение той съобщи, „ВиК – Йовковци” вече ще възстановява настилката след авария и разкопаване.

Александър ШАБОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *