Общо събрание избира ново ръководство на горнооряховския „Локомотив“ на 20 септември

В момента решенията за отбора се вземат от

бронзовия медалист от САЩ `94 Ивайло Йорданов

 

Общо събрание на общински футболен клуб „Локомотив“ ще се проведе на 20 септември. Поканата за провеждането му е обнародвана в брой 63 на Държавен вестник от 4 август тази година. На форума в зала 1 на Община Горна Оряховица ще бъде избрано ново ръководство на клуба, след като още преди два месеца настоящият председател на Управителния съвет Даниел Костадинов заяви, че подава оставка. Дневният ред на събранието, насрочено за 18,00 часа, включва 6 точки. Най-напред участниците в него ще приемат отчет за периода 1 юли 2016 г. – 31 юли 2017 г. По втора точка ще бъде разгледана оставката на Даниел Костадинов, а по трета – и тези на останалите членове на ръководството.

Избор на нов председател и управителен съвет са следващите две точки, а последната точка е разни.

„Решенията за отбора на този етап ги вземам аз. Надявам се новото общо събрание да избере в ръководството хора, които ще помагат на клуба, а няма да му пречат. Понякога обаче е по-лошо да работиш с някой, който иска да помага, но не разбира. Затова винаги казвам, че всеки трябва да работи това, което знае и може. Иначе няма нищо лошо да има различни мнения и спорове. Нали казват, че в спора се ражда истината. Във всяка критика има зрънце истина и когато тя е конструктивна, е полезна.

Всички трябва да гледаме в една посока, защото иначе е много трудно. Това се отнася и до отношенията между ръководство, треньорски щаб и футболисти. Ако всеки тегли към себе си, нищо няма да се получи“, коментира спортно-техническият директор на клуба Ивайло Йорданов.

„Целта ми е така да организираме работата в “Локомотив“, че да се приближим до прилично европейско ниво. Не искам да се сравняваме с европейските грандове, но с най-добрите в България и със средните европейски клубове – трябва. Организацията на един „Лудогорец” може да е за пример. Трябва ни дисциплина, уважение между ръководители и състезатели. Трябва да тръгнем от дъното – от децата и школата.

За съжаление, покрай грижите с представителния отбор нямам време да обърна сериозно внимание на школата, но и това трябва да стане. Искаме тук да израстват добри играчи. В момента имаме само един юноша от местната школа. Искам да са много повече. Имаме нужда от местни играчи. Това няма да стане за година-две, но ако в клуба се работи както трябва, рано или късно ще открием и местните таланти и ще ги направим футболисти, достойни за елита“, добавя почетният гражданин на Горна Оряховица.

По неговите думи клубът не може да си позволи скъпи играчи.

„Привличаме само свободни агенти, които искат тук да си рестартират кариерата. Иначе за претенциите на българските футболисти вече не ми се говори. Видях толкова високи очаквания на момчета, които не са играли от половин година, че наистина се плаша за българския футбол“, категоричен е Ивайло Йорданов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *