Ранното гледане на порно прави от мъжа плейбой на по-късен етап

Американски психолози от университета на Небраска-Линкълн откриха, че гледането на порно от ранна възраст прави от мъжа плейбой на по-късен етап, съобщи в. „Сън“.
Онези, които гледали порнография на много ранна възраст, се превръщат в сексисти и се отнасят с по-голямо пренебрежение към жените. За тях е характерна жаждата за доминация над по-слабия пол. Обратно, колкото по-възрастен е мъжът при срещата си с първия порно филм, толкова по непридирчив и безпорядъчен е в интимните си отношения.
Изводите си експертите представиха в рамките на 125-ата конференция на Американската асоциация на психолозите.
За проучването те проведоха анонимни анкети с 330 души на възраст 17-54 години от бивши и настоящи възпитаници на университета Мидуестърн. Хората трябваше да отговорят на 46 въпроса, свързани с типични за мъжете поведенчески стереотипи, отношението им към жените и към секса. Учените се интересуваха на каква възраст за първи път анкетираните са гледали порно и как се е отразило това на живота им.
Средната възраст на първото гледане на порно се оказа 13 години и 4 месеца. Минималната – 5 години, а максималната – 26. Повечето мъже казаха, че това е било случайност (43,5 %), преднамерено са си пуснали неприличните кадри 33,4 %, а принудително – 17,2 %.
Въпреки всичко, изследователите смятат, че на сексуалното поведение на мъжа влияят най-много религията, сексуалната активност и първия сексуален контакт.

ИЗТОЧНИК: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *