10 четения

Германците са склонни да използват роботи във всекидневието си

Мнозинството германци са склонни да използват изкуствен интелект, който ще им помогне да организират всекидневния си начин на живот, предаде ДПА.
Три четвърти от хората, запитани от консултантската фирма „PwC“ казаха, че са оптимистично настроени, че умният софтуер и роботите, които са способни да учат и да се адаптират, ще могат да подобрят организацията на всекидневните им задължения и ще им спестят време за по-важни неща.
Начело на списъка бяха класирани „роботи, които ще чистят дома ми вместо мен“. Те бяха споменати от 58 % от запитаните. След тях се наредиха „роботи асистенти, които ще поемат целия тежък физически труд на работното място“, които посочиха 51 % от германците.
Само една трета от анкетираните искаха да притежават кола, която се управлява сама.
Но повече от половината хора изразиха притесненията си спрямо компютърния интелект, а само една трета казаха, че роботите ще създадат повече работни места, отколкото ще закрият.
Почти 90 % от анкетираните бяха убедени, че изкуственият интелект ще помогне на човечеството да преодолее бъдещи предизвикателства: 49 % споменаха конкретно по-висока киберзащита, 45 % – климатичните промени, 43 % – лечението на болести.
„PwC“ направи онлайн проучване сред 1107 германци над 18-годишна възраст през юли.

ИЗТОЧНИК: БТА10

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *