Седмичен хороскоп. Прогноза за периода 11 – 17 август

Здраве: Бъдете внимателни със стреса и преумората в петъчния ден. Не стойте прекалено много пред компютърния екран и по възможност поглеждайте по-рядко телефона си. Почивайте си повече, ако почувствате сърцебиене и не прекалявайте с кафеина и цигарите както днес, така и утре. В неделния ден се разходете сред природата. Ако сте на плаж, пазете се от настинки. Пазете и гърлото си от студените напитки, които точно сега могат да ви причинят здравословни проблеми. Във вторник, сряда и четвъртък не претоварвайте кръста със стоене на едно място за дълго време. Разхождайте се и ще се чувствате бодри и изпълнени със сили и енергия.

Красота и външен вид: Коса: Подходящи дни за подстригване на косите – всички през периода. Неблагоприятни: няма. Боядисване на косите: неделя, понеделник, вторник. Коламаска: през периода всички дни са благоприятни. Косъмът расте по-бавно след това. Масажи: Лечебни – неделя, понеделник и вторник до обяд. Масажи за отнемане на стреса и разпускане на организма: вторник след обяд, сряда и четвъртък. Обеци и татуировка: всички дни са благоприятни за поставяне на обеци или татуиране на тялото. Сауна и парна баня: Забранен е престоят в парна баня във вторник след обяд, сряда и четвъртък.

Хранене и диета: Периодът е благоприятен за диетични режими и здравословно хранене. Можете да стартирате своята дългосрочна диета днес, в събота или неделя, като разчитайте на подкрепата на звездите да я спазвате дълго време и резултатите да са повече от задоволителни. Днес, в събота и неделя хапвайте повече плодове и наблегнете на белтъчините за сметка на въглехидратите и бързата храна. В понеделник и вторник обърнете повече внимание на това, как изглежда храната ви. Наяждате се по-скоро с погледа, отколкото със стомаха. В сряда и четвъртък не щадете зехтина в салатите, маслините, авокадото. Организмът има нужда от мазнини. Лунната диета е във вторник през целия ден.

Основни звездни аспекти: През тази седмица Луната е намаляваща и гостува в Овен, Телец, Близнаци и Рак. Зарадвайте се на успехи, които вече сте заслужили. Пожънете поредната жътва в живота си. Отворете нова страница и я напълнете с незабравими мигове в момента, в който сте доволни от себе си. Да внимават всички, родени в изброените знаци. За тях тази седмица е приготвила много предизвикателства и няма да отмине без да остави белег. Нека всички бъдем подготвени за един благоприятен и наситен с емоции уикенд. Взаимните тригони между Венера и Нептун, Слънцето и Сатурн ни вдигат в облаци от летни страсти и романтични настроения. Пропити с очаквания заради водния венерин тригон и запалени от искрата на огнения сатурнов аспект, ние сме с поведение като на малки деца, тръпнещи да им се случи нещо в живота. Не се лишавайте от срещи и контакти, от запознанства и нови мечти. И все пак, бъдете реалисти, стъпили поне с единия крак на земята… В неделя, 13 август, стартира новата ретроградна фаза на Меркурий. Освен че планетата не подкрепя в периода си на ретроградност подписването на каквито и да е документи, касаещи деловия живот, както и закупуването на техника, предмети и скъпи вещи, тя засилва нашата дребнавост до степен да загубим представа за общата картинка. Работейки единствено и само на парче, ще загубим доста време после да „сглобим” онова, което сме създали. Гледайте малко по-мащабно и всичко ще си дойде на мястото. През новата работна седмица Венера е в напрегнати аспекти с Юпитер и Плутон. Време е да помислите за любовния си живот, където настъпват значими трансформации. Сега можете да се отървете лесно от онова, което ви ограничава и потиска, говорейки спокойно и уравновесено с половинката. Ако сте самотни, сега е моментът да срещнете своя истински партньор в живота. Не бягайте от късмета си.

ОВЕН

Жизнена енергия

Тази седмица не е от най-драматичните в живота ви, но ще остави траен белег във вашето подсъзнание, защото в личният ви живот стартират промени и трансформации, които ще ви навеят новости и ще отворят дебати за бъдещето ви. Това, че Луната ви гостува днес и през уикенда, означава само по себе си, че се превръщате в център на вниманието и активирате силно жизнените си сили. Мотивирани сте. В неделя Меркурий започва своята нова ретроградна фаза. Време е да размислите за начина си на живот и това, как да подредите своя делник така, че да сте доволни от себе си. Ще ви навеят мисли за плановете, сроковете, изпълнимите и неизпълнимите неща в живота. За каузите, които някога сте захванали и са останали недовършени във времето…

ТЕЛЕЦ

Пазете се

Очаква ви разтърсваща седмица, след която едва ли всичко ще бъде същото, каквото е било до този момент. Очакват ви сериозни промени и раздвижвания, а гостуването на Луната в знака ви в неделя и понеделник е ключов фактор за отприщване на промени и новости. Бъдете внимателни и добре контролирайте всичко онова, което искате да ви се случи. Можете да го направите. В сферата на взаимоотношенията ви настъпват сериозни трансформации. Мнозина от вас ще се устремят на път и ще срещнат нови познати, с които ще заменят вече старите и избледнели фигури в живота ви. Пазете се от интриги и сплетни, идващи от хора-завистници и хора, които не ви мислят с искреност доброто.

БЛИЗНАЦИ

Ремонт и вътре, и вън

Обикновено, когато вашият управител Меркурий забавя движението си и започва своята ретроградна фаза, вие не се чувствате особено комфортно. Сякаш всичко в живота ви спира за миг, темпото се забавя и вие имате възможност да погледнете битието си отстрани. С очите на другите хора. Тази седмица ви дава тъкмо такава възможност. В неделя Меркурий започва ретроградната си фаза. Време е за сериозен ремонт. Думата я използвам както в пряк, така и в преносен смисъл. Ремонтът вкъщи е наложителен, защото множество от уредите и инсталациите могат да откажат да работят. Но имате нужда и от ремонт дълбоко в душата си, откъдето да изхвърлите всички стари спомени, които са ви наранявали и натъжавали през времето. Направете го.

РАК

Активни трансформации

Очаква ви доста важна седмица от месец август. Дори и да сте без предположения за събитията в нейния обсег, вие ще бъдете изненадани от интензитета на всичко, което ви се случва. Напрегнати сте, нервни и често пъти избухливи без видима причина. Дразнят ви всички наоколо и сте склонни да се заяждате за дреболии. Във вашия зодиакален знак се „изсипва” голямо емоционално напрежение. Бъдете готови да устоите и да го овладеете. Не го ли сторите, вероятно е да огорчите както себе си, така и близките си. Ретроградното движение на Меркурий ще дойде с едно лъжливо предложение още в началото на седмицата. Избягвайте преговорите и не казвайте „да” с подписа си върху каквито и да е било документи.

ЛЪВ

Гледайте по-лежерно на живота

Вие също се намирате в емоционален период. Прекалено доверчиви сте и често предприемате действия, продиктувани главно от сърцето и душата ви, а не от здравия разум. Емоцията руши спокойствието и в повечето от нощите не сте способни да спите спокойно. Гледате на живота прекалено сериозно и се вглъбявате в проблемите си, вместо да се взрете в онова, което ви дава мотивация да живеете пълноценно. В неделя Меркурий обръща движението си в ретроградно. Бъдете внимателни около тези дни да не извършите действия и грешки по невнимание, които ще рефлектират върху джоба ви. Възможни са сериозни финансови загуби.

ДЕВА

Не се вслушвайте в съветите на близките

И вие сте от основно засегнатите представители от ретроградното движение на Меркурий. Усещането ви в момента е, сякаш животът спира за миг и не можете да помръднете дори крачка напред. Има нещо такова. Използвайте този момент на спрялото време, за да се погледнете отстрани. С очите, с които ви гледат всички останали. Научете се да приемате чуждото мнение и да вземате полезното от разговорите със събеседниците си. Научете се да слушате и изслушвате докрай. Не допускайте хора от близкото обкръжение да ви се бъркат и да ви дават наставления за каквото и да е било. Сега те ще ви наведат да вземете погрешни решения. Нямате нужда от излишни проблеми.

ВЕЗНИ

(23.09 – 22.10)

Владейте се

Очаква ви противоречива и доста напечена седмица. Венера, вашият управител, е в хармоничен аспект с Нептун през уикенда, който внася доста интересни нотки в личния ви живот. Там се очаква раздвижване, промени. Нещо тръгва към по-добро, а вълнуващите срещи в събота и неделя само ще ви докажат този факт. През работната седмица запазете самообладание. Предстоят ви доста поводи да губите контрол над чувствата и емоциите си. Ретроградното движение на Меркурий от неделя нататък изисква да се концентрирате върху своето себеовладяване. Да вникнете дълбоко в себе си и опознаете скритите кътчета на своята душевност. Преодолейте някои недостатъци, комплекси или черти от характера си, които нито вие, нито хората около вас харесвате.

СКОРПИОН

Ставате по-мнителни

Вас също ви очаква една от „нажежените” седмици на месец август. Тук става въпрос за работните дни от периода. През уикенда се насладете на прекрасни възможности за нови срещи, контакти, любовни афери… Всичко, от което се нуждаете през лятото. Но от понеделник нататък влезте в час и не пропускайте нито една малка подробност, която се случва в живота ви. Ретроградното движение на Меркурий в Дева е причината да станете прекалено мнителни към хората, с които се срещате и общувате ежедневно. Може би има защо да вземете под внимание доверието си към тях. Венера и Плутон са в опозиция през работните дни от тази седмица. Съберете сили, защото ще се наложи да се противопоставите на принципите си в името на кауза, която трябва да извършите.

СТРЕЛЕЦ

Благоприятни рокади

Това е седмица на разяснения, съмнения, задаване на въпроси и получаване на бегли отговори. Вътрешно сте разкъсвани от любопитство относно живота на странични от вас хора. Вълнувате се за техните проблеми повече, отколкото трябва. Седмицата изисква да се концентрирате върху себе си и своя личен свят. Имате си достатъчно проблеми, за които да мислите. Сега наяве изплуват някои финансови ангажименти. Тях трябва да изпълните съвсем скоро, а приходите ви намаляват. В службата се случват размествания и вие сте в шок. Не се панирайте излишно. Меркурий започва своята ретроградна фаза в Дева, откъдето ви изпраща добри рокади. Дори и да слезете едно стъпало по-надолу в йерархията на работното място, това ще ви запази стабилността и ще ви предпази от загуба на работата ви изцяло.

КОЗИРОГ

Владейте нервите

Това е доста гореща седмица от месец август за вас. Тя е такава не само заради астрономическите високи температури, а и заради астрологичните аспекти, които се случват на небето. Очаква ви интригуващ уикенд, който протича благоприятно за вашия личен и интимен живот. Ще успеете да „смажете” скърцащите болтове и да омекотите до голяма степен напрежението, вихрещо се до преди няколко дни. През работната седмица обаче би следвало да сте повече от внимателни. Във вашия знак се разиграват напрегнати аспекти и те отново засягат вас и вашия личен живот. Нова поредица от недоверие, противопоставяне на характери и трудности в общуването са залегнали за дните от понеделник нататък. Овладейте се, за ваше добро ще бъде този път да не влизате в излишни напрегнати ситуации.

ВОДОЛЕЙ

Внимавайте с колегите

Очаква ви доста разнообразна откъм аспекти и възможности седмица. През уикенда сте в отлично настроение, бодри и решителни в личния си живот. Вероятността да попаднете под прицела на любовна афера с колега или с човек, с който работите заедно по един или друг повод, е голяма. Вероятно преживяването си заслужава риска, но загубите за вас освен че ще са емоционални е вероятно да бъдат и финансови. Меркурий започва своето ретроградно движение в Дева от неделя нататък. В никакъв случай не подписвайте документи, касаещи вашия делови живот. Не вземайте кредити и избягвайте да давате пари назаем. Вещите, които закупите до края на месеца, е вероятно да дефектират още в гаранционния им срок. Ако сте си намислили да си направите подарък, отидете по магазините в събота.

РИБИ

Сами си създавате проблемите

Тази седмица ви носи сериозно емоционално и психично освобождаване. Имахте нужда да се разсеете и да промените начина си на мислене. През уикенда хармонията е основа на доброто ви настроение. Засилват се и положителните емоции в личния ви живот. Насладете се на незабравими преживявания. През работните дни от новата седмица над вас отново са надвиснали облаци на проблеми и недоразумения. Сами си ги създавате, защото вярвате на лъжливи информации, а не на вътрешната си интуиция. Именно вътрешният ви глас ви дава най-добрите съвети. Ретроградното движение на Меркурий в Дева апелира да се погледнете отстрани, с очите на хората около вас. Променете нещо в начина си на общуване и не допускайте все едни и същи грешки.

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!!

11 август. Родени сте на 11-о число от месеца, което е число на щастлива кармична отплата за добри деяния, извършени от вас в предишните ви прераждания. От друга страна, 11-ката ви прави колебливи и нерешителни хора, вечно търсещи своята същност. Страховете ви са всеобхватни и те не ви дават мира. Мнозина са преживели трудно детство и оттам идва ниското им самочувствие. Други просто са се родили колебливи. Във вашите ръце е ключът към успеха. Ще го използвате единствено след като разберете, че вие сте можещи хора. Научете се на решителност. Притежавате много вътрешни таланти, страшно много умения, придобити в предходни животи. Ще ги изявите единствено ако повярвате в себе си.

За вас предстои година на съдбовно подчинение, която ще ви помогне да си отдъхнете след активната година на ново начало, от която вече излизате успешно. Отдайте се на течението и то ще ви води в правилната посока. Избягвайте да вземате прекалено големи и значими за живота ви решения, потърсете отдушник на напрежението и емоцията. Бъдете позитивни и ще видите, че тази година ще бъде изключително успешна за вас.

Здраве: Възможни са проблеми с храносмилателната система, инсулина и черния дроб.

12 август. Въпреки че сте отворени към света, с чисти души и помисли, вие сте Лъвове, които искат да разберат всичко за другите хора, но не споделят нищо за себе си. Обичате да разговаряте, но винаги има една нотка резервираност. Такива сте си вие и вашите близки са ви възприели така. Иначе сте лъчезарни, отзивчиви и жертвоготовни. Последното е сериозен минус и следва да го изкорените от характера си. Старателни сте, но често ставате трамплин за постигане на чужди цели. Вие вършите цялата работа, а лаврите обира друг. Вие сте Лъвове и заслугите ви трябва да се виждат както от вас, така и от другите хора. За да получите това, което ви се полага в живота, трябва да сте настоятелни и безкомпромисни. Пазете се от недоброжелателни запознанства, от лицемери и хора с нечисти помисли.

Навлизате в една прекрасна година на позитивни преживявания и много приятни емоции. Срещате нови контакти и доста от запознанствата ще се окажат добри. Бъдете отворени и изживейте следващите дванайсет месеца по най-приятния начин.

Здраве: Годината вещае крепко здраве.

13 август. Избрали сте си кармична разплата за този живот. Вървите бавно по улиците на своето битие, а те са залостени с прегради и бариери, които се налага да преодолявате ежедневно. Всички трудности ви учат на упоритост и нови знания. Уменията като ловкост, пресметливост и издръжливост, които придобивате, ще ви помагат през целия живот. Важното е вдигате всички бариери сами, да преодолявате всяко едно препядствие без чужда помощ.

Навлизате в по-трудна и рутинна година от своя живот, което означава, че ще се отдадете на работа, а тя ще ви доведе до успеха. Не се отказвайте, видите ли малки пречки по пътя си. Задачата ви е да ги преодолеете с достойнство и умение. Ще се справите, стига да сте достатъчно търпеливи.

Здраве: Възможни са проблеми с кръвообращението и разширени вени.

Станислав Климентов

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *