77 четения

Екстракт от люти чушки ускорява метаболизма

Отслабването често се влияе от метаболизма, който с напредването на възрастта отслабва. Резултатите от ново изследване показват, че екстракт от люти червени чушки може да го ускори и да помогне в борбата с излишните килограми, пише в. „Дейли експрес“.
Метаболизъм е процесът, чрез който тялото преобразува в енергия храната и напитките. С напредването на възрастта той се забавя с между два и четири процента годишно. Това обяснява защо след определена възраст борбата с излишните килограми става все по-трудна.
Имайки предвид епидемията от затлъстяване във Великобритания, настоящото изследване може да се окаже особено важно.
За целите му изследователите наблюдавали 40 здрави индивида. Част от тях приемали екстракт от люти червени чушки под формата на хранителната добавка, а останалите – плацебо.
Учените са изследвали влиянието на добавката върху метаболизма в покой, съставляващ около 60 процента от изгаряните всекидневно калории.
Специалистите са установили, че екстрактът от люти чушки ускорява степента на метаболизма в покой до еквивалент на изгаряне на допълнителни 116 калории дневно. Това се равнява на загубата на около 450 грама мазнини за период от 30 дни.

ИЗТОЧНИК: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *