Арбанаси празнува с Райко Кирилов и таланти от Велико Търново

От вечерта на 14 август започва и празничното богослужение в манастира „Свето Успение Богородично“. В мaнacтиpcкия хpaм ще бъде извършено вeчepнo бoгocлyжeниe пo вpeмe нa кoeтo тъpжecтвeнo ce внacя чyдoдeйният oбpaз нa cв. Бoгopoдицa. Слeд тoвa зaпoчвa нoщнoтo бдeниe. Пo тpaдиция нa 15 aвгycт рано сутрита се oтcлyжва cвeтa литypгия. Тя започва в 8,30 часа.

Вечерта в 18,30 стартира концертната програма. Първи на сцената ще се качат малките таланти на детско студио „Румина“. В 19,45 кметът на селото Тошо Кръстев ще поднесе традиционното си приветствие към всички жители и гости на Арбанаси. След това ще бъдат обявени победителите в конкурса за най-гиздава мома, който беше обявен по време на събора „Болярска среща“. Кулминацията е концертът на Райко Кирилов, който е с начален час 20,30.

Около 20 000 лв. е получило селото от Инвестиционната програма на община Велико Търново и програмата „Местни инициативи”, с които в Арбанаси предстои да бъде асфалтирана улица. Ще бъдат поставени и нови осветителни тела по две от улиците в Арбанаси.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *