Регионалното депо за битови отпадъци работи с висока ефективност | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Регионалното депо за битови отпадъци работи с висока ефективност

Публикувана на: 11.08.2017г. 27 прегледа

11 933 ТОНА БИТОВИ И ПРОИЗВОДСТВЕНИ ОТПАДЪЦИ ОТ ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО са постъпили в Регионалното депо за първите шест месеца на годината. От тях в депото са преработени и предадени за по-нататъшно оползотворяване 8136 тона. Благодарение на високата ефективност на работата и пълната натовареност на съоръженията, над 70% от събраните и обработени отпадъци се превръщат в суровина за преработващата индустрия.

Компостиращите инсталации в депото работят с пълния си капацитет. Компостът, получен от преработените растителни отпадъци, ще бъде вложен в парковете и зелените площи във Велико Търново.

Депото бе изградено край с. Шереметя със средства по Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013“ в размер на 33,2 млн. лв., като обезпечава третирането и обезвреждането на цялото количество битови отпадъци, генерирани на територията на общините Велико Търново, Лясковец, Горна Оряховица, Елена, Златарица и Стражица.

Съоръжението бе открито от премиера Бойко Борисов и министъра на околната среда и водите Ивелина Василева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>