62 четения

Сладоледено парти зарадва обитателите на Дома за стари хора

ЗАМ.-МИНИСТЪРЪТ НА ТРУДА И СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА РОСИЦА ДИМИТРОВА БЕШЕ ГОСТ НА СЛАДОЛЕДЕНОТО ПАРТИ В ДОМА ЗА СТАРИ ХОРА „ВЕНЕТА БОТЕВА“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Тя се забавлява заедно с всички обитатели на дома, както и с артистите, които пяха, танцуваха и разиграваха забавни скечове.

Мажоретният състав, певческата група „Златна възраст“ и артистични таланти от дома участваха в програмата, над която всички са работили цял месец. Партито започна с танц и завърши с изпълнението на песента на дует „Ритон“ „Елате ни на гости”. Двамата изпълнители от социалното заведение се появиха на сцената, пременени в тениски с надпис „Ритон“ и пяха и танцуваха като популярната двойка. Комедийният скеч „Баба и внуче” беше кулминацията на тържеството, след което всички опитаха от сладоледа на фирма „Дени“.

sladoledeno parti (1)130 са обитателите на дома във Велико Търново и капацитетът е запълнен изцяло. Чакащите за място в социалната институция са 100, каза вчера директорът на дома Зорица Радловска.

Сред гостите, които уважиха сладоледеното парти, бяха още Мая Пешева, директор на дирекция „Социално подпомагане” във Велико Търново, шефът на дирекция „Социални дейности и здравеоапзване“ в търновската община Диляна Вачкова и Николай Колев – библиотекар във филиал „Бузлуджа” на РНБ „П. Р. Славейков”. На партито дойдоха и петимата британски студенти, които са на стаж във Велико Търново. Стажантите от Англия, Румъния и Велико Търново и в следващите два дни ще бъдат част от персонала на социалната институция. „Когато дойдоха тук, колегите ми признаха, че в техните страни социалните институции не са така отворени за свободни посещения, както е тук, затова са изключително впечатлени от възможността да видят в реално време условията на този дом“, каза Мирела Великова, която е координатор на групата.

Сн. Светослав СТЕФАНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!