75 четения

Богата програма в Стражица в навечерието на празника

Утрото на петъчния ден събра в центъра на Стражица момчета и момичета с велосипеди за станалата традиционна колоездачна обиколка на града по повод на празника. Целта на тази проява е да се приобщят децата към групата на активно спортуващите и да живеят здравословно. От фирма „Пименс” се бяха погрижили за всички участници да има наградна тениска, а по трасето нямаше екстремни моменти и битка за класиране.

strajica progr borbi (2)Вечерта се проведе традиционната приятелска среща по футбол между „Левски” от Стражица и „Левски” – Лясковец. Сред публиката бяха кметовете на двете общини Румен Павлов и д-р Ивелина Гецова и председателите на общинските съвети Илиян Маринов и Даниела Арабаджиева. След равностойна игра и 2:2 в редовното време победата след дузпи извоюваха гостите. Купи за победата на спортния дух на капитаните на двата отбора връчи Румен Павлов.

strajica progr (4)Най-голямата спортна атракция дойде в съботната вечер. На тепиха, специално разпънат в центъра на града, се развихриха демонстративни срещи по борба в различните възрастови групи на спортистите от клуба по свободна борба „Румен Павлов 2016”. За една година участниците се увеличиха, сред момчетата се появиха и упорити и талантливи борци, има и няколко кадетки, които не отстъпват по сила на волята за победа. В няколко престижни турнира състезателите от клуба извоюваха общо 16 медала. Като коментатор в най-разгорещените схватки се прояви лично патронът на клуба Румен Павлов, който предвижда някои от най-добрите борци да стигнат скоро и до шампионски титли.

За всички празнуващи стражичани и техните гости на сцената в центъра дойдоха гостуващи млади певци и певици и до късно звучаха любими песни за всички поколения ценители. На Голяма Богородица е най-тържествената част от празничните прояви, а програмата включва концерт-спектакъл на читалищните формации от града и гостуване на дует „Ритон”.

Николай ХРИСТОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!