56 четения

Общината изгуби битката с джигитите на Самоводска чаршия

ВЕЛИКОТЪРНОВСКОТО КМЕТСТВО ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ИЗГУБИ ВОЙНАТА С недобросъвестните шофьори по Самоводска чаршия. Нарушители продължават да паркират неправомерно в началото на един от най-посещаваните туристически обекти, като местят китните декоративни саксии от определените им места. Своеобразните цветни лехи са общо 55, а поставянето им по цялата дължина на туристическата улица бе инициирано от Община Велико Търново и общинската туристическа агенция „Царевгад Търнов“.

Действията на нарушителите налагат пренареждане на цветните лехи по няколко пъти на ден.

22 ПЪТИ БЕ ПОПРАВЯНА И БАРИЕРАТА, КОЯТО ПРЕПРЕЧВАШЕ НА ДЖИГИТИТЕ ДОСТЪПА ДО СТАРИННАТА УЛИЦА. Накрая, след като тя бе счупена за пореден път никой вече не си направи труда да я монтира отново.

Стилян НАЙДЕНОВ

5 коментара за “Общината изгуби битката с джигитите на Самоводска чаршия

 • 14.08.2017 в 12:09
  Permalink

  Ами сложете дебели метални преградни стълбове в началото на улицата! Евентуален вътрешен транспорт за зареждане на магазини и заведения да се извършва със ЕДНА специализирана ел. платформа от типа мотокар, абонаментна за всички на Чаршията! Дори да не е точно това, решение винаги може да се намери при добра воля. Това, което е правено досега е връх на глупостта! „ЛУДОСТ Е ДА ПРАВИШ ЕДНО И СЪЩО НЕЩО ОТНОВО И ОТНОВО, И ДА ОЧАКВАШ РАЗЛИЧНИ РЕЗУЛТАТИ…“ Айнщайн.

  Отговор
 • 14.08.2017 в 12:58
  Permalink

  На всяка една публикувана снимка се вижда един и същи автомобил. Защо не го глобяват всекидневно и да му вдигат колата. Сигурно защото след това няма да могат да ходят да пият кафе на стратилат !!! По нахален тип от този г-н Диксовов не сам виждал , ясно е кои мести кашпите !

  Отговор
 • 14.08.2017 в 13:33
  Permalink

  Общината е време да разбере, че кв. Варуша не е абстрактно понятие и част от пейзажа а жилищен квартал в който се мъчат да живеят що годе нормално напук на неволите не малка част данъкоплатци. В тази връзка, хората трябва да разполагат със съвременна пътна инфраструктура, нормално сметоизвозване, работещо осветление и нормална канализация и водопровод. Нищо от това не е налице! За сметка на това е налице своеобразно репресиране на живущите със затваряне на подходи, рязане на кабели и какви ли не дивотии …

  Отговор
 • 14.08.2017 в 15:51
  Permalink

  „Няма друго животно освен човека, което да се спъва 2 пъти в един и същи камък! “ Безумните действия на общината го доказват. Решенията са много, но най-доброто е следното:
  Монтиране на подвижни вертикални метални колони високи около 70-80 см, с диаметър около 230 см, които се прибират в земята след сигнал с дистанционно. Такива има в Италия, Испания и други страни. Такива има и в Русе. Ако някой общинар не знае за какво става дума, кмета ще му купи билет до Русе и обратно за д авиди. Дистанционните да се дадат по поименен списък с автомобили само на живеещите в района и на няколкото фирми които зареждат магазините и изхвърлят сметта, както и на полиция, пожарна и бърза помощ. Просто и елементарно. А господина Диксовов или както се казва да бъде заскобван и глобяван ежедневно от паяците. Впрочем, защо паяка не го вдига от там? Да не е вързан с Паркинги и гаражи? Някой знае ли?

  Отговор
 • 14.08.2017 в 16:17
  Permalink

  Общината много бързо може да се пребори с този проблем , ама трябва малко акъл , които напоследък все им липсва. В началото и в края на Самоводската чаршия трябва да се поставят по две хидравлични метални колчета които се спускат след чекиране с картите и след преминаването на автомобила се вдигат. Така нито няма да се загрозява гледката, нито пък някой ще може да ги чупи, още по- малко да преминава ( освен ако не е умствен инвалид или кара летяща кола )

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!