21 четения

Погват за паркиране в градинките между блоковете, глобите между 100 и 1000 лв.

Серия от акции срещу паркиралите в градинките и площадките между блоковете започнаха общинари и полицаи във Велико Търново . Паркирането в тревни площи и паркове общинска собственост подлежи на санкция и по Наредбата за опазване на зелените системи. Служители в Община Велико Търново извършват ежедневни проверки. За нарушения от този тип в района на Дома за възрастни хора „Венета Ботева“ са издадени седем акта. Всеки от водачите, паркирал автомобила си върху зелените площи, е глобен. Санкцията за първо нарушение е между 100 и 500 лева, а за повторна недобросъвестна проява достига до 1000 лева. Разрешен е и проблемът със затрудненото автомобилно движение по улица „Иван Хаджидимитров“ в кв. „Бузлуджа“. По инициатива на общински съветници и след резолюция от страна на кмета Даниел Панов са забранени паркирането и престоят по отсечката в района от пазара в квартала до СУ „Вела Благоева“. Контролът от страна на общинското дружество „Организация на движението, паркинги и гаражи“ преустанови случаите на неправилно паркиране по улицата. В петък няколко водачи, оставили автомобилите си върху тревни площи в квартал „Бузлуджа“, бяха глобени от катаджии.

С. МАРИНОВ

7 коментара за “Погват за паркиране в градинките между блоковете, глобите между 100 и 1000 лв.

 • 14.08.2017 в 12:40
  Permalink

  Най лесното решение ,глоби ,знаци за забранено паркиране на всички улици,паяк ,катаджии ,а проблема с паркирането кой ще реши драги общински съветници и кмет.Не живеете ли и Вие в този град или всички имате гаражи.

  Отговор
  • 14.08.2017 в 12:56
   Permalink

   А при нас хората си имат гаражи, но предпочетат да ги дадат под наем, а не да си държат колите в тях.

   Отговор
 • 14.08.2017 в 12:51
  Permalink

  Чакам да видя ул. „Хр.Донев“ без спрели коли по нея. Там се спира на тротоара, на пътното платно, на завоите, в тревните площи без да се спразват никакви правила. Всички живеещи на тази улица и отдали гаражите си под наем се състезават кой пръв ще спре на тревната площ между 6-ти и 8-ми номер. От тях има толкова нагли че си „тикат“ колите под дърветата и ако могат с тях ще се качат на терасите на хората. А има и един още по-нагъл, който си спира колата до или върху /зависи как ще уцели/ шахтите в които са положени кабелите за всички комуникации в района. Крайно време е да се покаже че гаража е да си спираш колата в него, а не да го отдаваш под наем на други, а колата си да паркираш където ти падне и да затрудняваш и застрашаваш движението. Чакам действия и резултати от тях.

  Отговор
 • 14.08.2017 в 13:16
  Permalink

  А кога квартал Бузлуджа ще стане истински квартал, а не задния двор на Търново.

  Отговор
  • 14.08.2017 в 13:35
   Permalink

   Няма да е скоро. Нищо, че като ни определят данъците минава за широк център. Поне за тази част от сградите които са над Качица.

   Отговор
 • 14.08.2017 в 16:07
  Permalink

  Господин кмете и Господа общински съветници,
  Мислете когато разрешавате строежи на невъзможни места, без да има осигурени места за паркиране, а не как после да глобявате гражданите.Може ли някой да отговори какво наложи забрана за спиране по бул. „България“ /под военния университет/, след като там има ширина поне за три автомобила и платната са еднопосочни.

  Отговор
 • 14.08.2017 в 16:09
  Permalink

  PS: То останаха ли места между блоковете – всичко се застрои!!!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!