Посланикът на Кралство Белгия слуша концерт от фестивала Arbanassi summer music

ПОСЛАНИКЪТ НА КРАЛСТВО БЕЛГИЯ ФРАНСОА БОНТАН БЕШЕ СРЕД ПУБЛИКАТА НА ВТОРИЯ КОНЦЕРТ от програмата на Летния фестивал на класическата камерна музика Arbanassi summer music. Негово превъзходителство беше гост на църквата „Свети Архангели Михаил и Гавраил”, където и тази година се провеждат концертите. През втората вечер на Arbanassi summer music звуча музика на Йохан Себастиан Бах. За първи път в програмата на фестивала музикантите изпълняваха барокова музика. Публиката е била два пъти повече от столовете, поставяни са допълнителни места и в галерията на църквата. Сред публиката е имало слушатели и зрители от девет държави.

Посланикът беше със сина си на частно посещение, но въпреки това е участвал и в работна среща, след която е поел ангажимент да проведе срещи и разговори, за да привлече за спонсори белгийски фирми, които работят в България.

Посланикът е акредитиран в България отскоро. Разгледал е част от забележителностите на Арбанаси и Велико Търново и е бил очарован и много приятно изненадан и искрено впечатлен от църквата и фестивала. Франсоа Бонтан е настоял отсега да му бъдат запазени билети за концертите през 2018 г.

Търновката Юлита Фъсева и нейният съпруг Димитри Местаг са в основата на фестивала, който започна през 2009 г. 30 музиканти от световна класа са свирили в средновековната арбанашка църква за тези седем години.

One thought on “Посланикът на Кралство Белгия слуша концерт от фестивала Arbanassi summer music

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.