9 четения

Прогноза за 15 Август, вторник.До края на седмицата без екстремни горещини

 

През нощта ще има незначителна облачност до ясно. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Минималните температури ще бъдат между 15 и 18. За района на В. Търново се очаква минимална температура 16 гр. През деня ще преобладава време с незначителна облачност до ясно. Ще духа слаб вятър от северната четвърт. Максималните температури ще бъдат между 29 и 32. За В. Търново максимална температура 31. Атмосферното налягане бавно ще се понижава. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 39.6 през 2003 г., а най-ниската измерена минимална температура е 8.4 през 1975 г. Слънцето ще изгрее в 06 часа и 24 минути и ще залезе в 20 часа и 19 минути. Фаза на Луната: седем денонощия след пълнолуние.

В сряда и четвъртък през по-голямата част от деня ще има незначителна облачност до ясно време. Късно след обяд облачността ще се увеличи и на места ще превали слаб дъжд. През деня ще духа слаб вятър от северната четвърт. От петък до понеделник ще преобладава време с незначителна облачност до ясно. Ще духа слаб вятър, в северозападните райони на Северна България от северозапад, в централните части на Северна България от север-североизток. През целия период температурите ще се задържат около средните за сезона – минималните ще бъдат между 17 и 20, максималните температури ще бъдат между 29 и 34.

Над западните и централни части на Стара планина днес и през по-голямата част от деня в сряда и четвъртък ще има незначителна облачност с умерен вятър от североизток. Късно след обяд в сряда и четвъртък облачността ще се увеличи и на места ще превали слаб дъжд. От петък до понеделник ще има незначителна до променлива облачност с умерен вятър от изток-североизток. През целия период се очаква постепенно затопляне и максималните стойности на температурата на 1200 м ще бъдат около 18 във вторник, до около 22 в неделя и понеделник. На 2000 м температурите ще бъдат с около 6 – 7 гр. по-ниски от тези на 1200 м.

 

 

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!