51 четения

Санирането в Горна Оряховица най-сетне започна

СЛЕД ГОДИНА И ПОЛОВИНА ПРОТАКАНЕ ЗАРАДИ РАЗЛИЧНИ АДМИНИСTРАТИВНИ ПРОЦЕДУРИ БЕЗПЛАТНОТО САНИРАНЕ в община Горна Оряховица най-после стартира.

Вече се работи на ул. „Славянска“ 18, където изпълнител е великотърновската фирма „Джамбо 33”, а общо осем блока са готови за старта на енергийната реконструкция, след като са преминали всички етапи от подготовката. В общината има сключени 14 договора за саниране със сдружения на собственици, като повечето от тях преминаха през няколко обжалвания в КЗК и ВАС. В крайна сметка за 8 блока вече има сключени договори за финансиране с Българска банка за развитие, като се очаква анекс за още една кооперация. Другите също са преминали през съдебните обжалвания и в момента се сключват договорите с избраните изпълнители. Всичките 14 блока имат гарантирано финансиране и ще бъдат изпълнени, уверяват от местната администрация, въпреки слуховете, че средствата по националната програма пак са свършили.

Започналите строително-монтажни работи би трябвало да приключат до края на годината.

Е. СВЕТОСЛАВОВА

3 коментара за “Санирането в Горна Оряховица най-сетне започна

 • 14.08.2017 в 13:16
  Permalink

  С риск да се повторя това трябва да се организира по общински път. Всички блокове трябва да се санират. Ако се изпусне тази уникална възможност бъдещето на старите блокове е разруха.

  Отговор
 • 14.08.2017 в 14:50
  Permalink

  Мързеливият кмет ще санира два блока,голяма работа свърши дебелака!

  Отговор
  • 14.08.2017 в 19:15
   Permalink

   Пешо! Пачи мозък! Мързеливите собственици на апартаменти трябва да си размърдат дебелите дирници и да си подготвят документи за кандидатстване. С твоето комунистическо мислене няма да санирате нито един блок. Все някой трябва да дойде да те оправи. Я кмета, я премиера. Накрая ще дойда аз и ще те „оправя“ и в онзи смисъл на думата за да те ощастливя и да спреш да пишеш простотии в интернет!

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!