46 четения

Стягат цялостен ремонт на пътя към Арбанаси до края на годината

ВМЕСТО СИСТЕМНО ДА РЕМОНТИРАТ ПЪТЯ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ДО ГОРНА ОРЯХОВИЦА ПРЕЗ АРБАНАСИ, ОТСЕЧКАТА ЩЕ БЪДЕ РЕНОВИРАНА ИЗЦЯЛО. Това ще се случи до края на годината, а докато трае обновлението, отсечката няма да се затваря. Кметът Даниел Панов е успял да издейства средства за пътя, който системно се свлича и през последните 5 години е ремонтиран 6 пъти. Правителството осигурява средства за участъка, потвърди неотдавна във Велико Търново регионалният министър Николай Нанков. Очаква се ремонтът да струва около 2 млн. лв., а изпълнител почти сигурно ще е най-голямата местна пътностроителна компания „Пътни строежи ВТ”. Кметът на старопрестолния град Даниел Панов води сериозни разговори за финансиране на основната реконструкция на трасето към с. Арбанаси и Горна Оряховица още от миналата година. Освен преасфалтиране ще бъдат изградени и отводнителни съоръжения. Николай Нанков посочи, че финансиране ще бъде осигурено от републиканския бюджет чрез постановление на Министерски съвет. Отпуснати ще бъдат средства и за ремонт на друг важен третокласен път в рамките на община Велико Търново – между селата Самоводене и Ресен.

С. НАЙДЕНОВ

2 коментара за “Стягат цялостен ремонт на пътя към Арбанаси до края на годината

 • 14.08.2017 в 12:53
  Permalink

  Предлагам да го направите и скоростна отсечка ведно с ул. Независимост и ул. Стефан Стамболов, и без това централните улици са като околовръстно за преминаващите през ЦЕНТЪРА в посока СЕЛО Арбанаси!

  Отговор
 • 14.08.2017 в 20:02
  Permalink

  „ВМЕСТО СИСТЕМНО ДА РЕМОНТИРАТ ПЪТЯ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ДО ГОРНА ОРЯХОВИЦА ПРЕЗ АРБАНАСИ, ОТСЕЧКАТА ЩЕ БЪДЕ РЕНОВИРАНА ИЗЦЯЛО. Това ще се случи до края на годината, а докато трае обновлението, отсечката няма да се затваря.“
  Само не ми е ясно, как ще ремонтират изцяло пътя без да го затворят? Или „РЕНОВИРАНА ИЗЦЯЛО“ означава лек козметичен ремонт от който на пролет и следа няма да има.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!